PREMINULOM OD KORONE SVI UKUĆANI SU NEGATIVNI! U Majdanpeku je samo jedna osoba umrla od početka epidemije
Lekar i pacijent, Foto: EPA / YANNIS KOLESIDIS

ČUDE SE

PREMINULOM OD KORONE SVI UKUĆANI SU NEGATIVNI! U Majdanpeku je samo jedna osoba umrla od početka epidemije

Ukućani jendinog inficiranog koji je nažalost izgubio bitku protiv Covid-19 , D. A. a koji je od ranije bio srčani i plućni bolesnik, testirani odmah i stavljeni u samoizolaciju i pod strogi zdravstveni nadzor

Objavljeno:

U Majdanpečkoj Opštini osim jednog preminulog od koronavirusa penzinera D. A. (89) situacija sa pandemijom se gotovo nije ni osetila. Nadležni u Domu zdravlja "dr Veroljub Cakić" su primenom zaštitnih mera Vlade Srbije i stručnog zdravstvenog tima držali sve pod kontrolom.

Tako su i svi ukućani jendinog inficiranog koji je nažalost izgubio bitku protiv Covid-19 , D. A. a koji je od ranije bio srčani i plućni bolesnik, testirani odmah i stavljeni u samoizolaciju i pod strogi zdravstveni nadzor.

Ono što sada kako za njh same, tako i većinu meštana Majdanpeka predstavlja pravu enigmu kako se i nakon negativnog prvog i drugog kontrolnog testa članova porodice i kontakata, preminuli čovek inficirao koronavirusom ako je dugo bio jedva pokretan o kome su brinuli njegovi najbliži. Za sada je bez odgovora ostao i direktor Zdravstvenog centra u Majdanpeku, dr Dragan Fudulović, koji kaže da je u covid centru ove stanove urađeno sve što je bilo po upustvima stručnog republičkog epidemiolškog tima i od toga se ni u jednom sličaju nije odstupalo.

"Mi i dalje redovno vršimo testiranja građana koji se javljaju sa kliničkom slikom sa simptomima koji ukazuju na infekciju koronavirusom.

Takođe briseve uzimamo i od onkoloških bolesnika i šaljemo na alanizu u Zavod za javno zdravlje "Timok" iz Zaječara i dalje na Instirut za virusologiju i vakcine "Torlak" u Begradu. Sa jučerašnjim danom od početka pandemije testirano je ukupno 130 lica od kojih je jedno lice bilo sa pozitivnim rezultatom na infekciju i nažalost preminulo, njih 73 je sa negativnim ishodom testiranja. Tokom jučerašnjeg dana testiranoje 27 zaposlenih iz Ustanove za decu "Marija Munćan" u Majdanpku čiji se početak rada očekuje ovih dana. Za ukupno 56 osoba čiji su brisevi dati na analizu očekuju se rezultati testiranja.

Odlukom Vlade Srbije o ukidanju vanrednog stanja polako se sve redovne aktivnosti vraćaju u normalu, naravo i dalje uz obavezno pridržavanje svih preostalih zaštitnih mera ističe", direkotor Fudulović i napomnje da je u ovoj Zdravstvenoj ustanovi posle duže pauze ponovo sa radom krenulo odeljenje Fiziklane terapije.

Da se situacija pored Majdanpeka gotovo smirila i u Boru potvrđuju poslednji podaci Zavoda za javno zdravlje iz Zaječara po kojim je ukupno zaraženih virusom krona 148 građana od početka pandemije dok je izlečenih njih 100. Novozaraženih je 4 građana Bora.

U samoizolaciji se prema jučerašnjim podacima nalazi 162 lica i sve ovo jasno ukazuje da se i ova Opština gotovo izborila i savladala ovaj opaki virus.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.