EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U NIŠU JE POD KONTROLOM! Nedimović: Ovde nam je bilo NAJTEŽE
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, Foto: Printscreen/Youtube

u nišu stabilno

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U NIŠU JE POD KONTROLOM! Nedimović: Ovde nam je bilo NAJTEŽE

- Ako utvrdimo da bilo koji sektor još bude imao problem, odmah ćemo pomoći - kaže ministar

Objavljeno:

Ministar poljoprivrede i šef štaba za upravljanje krizom na jugu Srbije, Branislav Nedimović rekao je danas, gostujući u jutarnjem programu "RTS-a", da je epidemiološka situacija u Nišu zahvaljući adekvatnoj reakciji države i lekara uspešno stavljena pod kontrolu.

- Najteže je bilo u Gerontološkom centru, to je posebna populacija ljudi, njih 200 je u jednom trenutku prebačeno u Klinički centar i to je bilo jako teško izvesti, ali se uspelo. Mislim da stvari polako privodimo kraju, ali moramo i dalje ostati budni- rekao je Nedimović.

Upitan u kakvom se položaju sada nalaze poljoprivrednici i šta od paketa ekonomskih mera koje je država obezbedila oni mogu da očekuju, ministar navodi da je jedan deo pomoći, namenjen povrtarima, već isplaćen.

- To su poljoprivrednici koji su bili direktno izloženi gubicima zbog vanrednog stanja, pre svega zbog zatvaranja zelenih pijaca, u odnosu na podatke iz registra poljoprivrednih subjekata svima će biti uplaćen novac. Postoje tri kategorije poljoprivrednika koji su pretrpeli realnu štetu, što se tiče ostalih, štete nije bilo - navodi.

Rekao je da nijedna država nije ovako brzo reagovala na krizu koju je izazvao korona virus.

- Ako utvrdimo da bilo koji sektor još bude imao problem, odmah ćemo pomoći - kaže ministar.

E-pijaca, kaže, funkcioniše i dalje, a neke zemlje iz regiona su ovu platformu uveli tek pre par dana, dok ju je Srbija organizovala za 72 sata, još pre mesec dana.

- Najveću korist od toga imali smo na jugu Srbije, veliki trgovnikski lanci kupovali su na ovaj način proizvode od poljoprivrednika, nastavićemo da razvijamo ovu platformu - objasnio je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.