DOKTORKA KISIĆ OTKRILA KADA JE KRAJ EPIDEMIJE: Cela Srbija čekala je ovo da čuje
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen/TV Pink

evo kada je kraj epidemije

DOKTORKA KISIĆ OTKRILA KADA JE KRAJ EPIDEMIJE: Cela Srbija čekala je ovo da čuje

Darija Kisić gostovala je na TV PInk u Nacionalnom dnevniku

Objavljeno:

Darija Kisić gostovala je na TV PInk u Nacionalnom dnevniku

- Iz dana u dan imamo pozitivne pokazatelje, očekivani je tok, ne možemo baš da kažemo da je kraj epidemije. I kada se ukine vanredno stanje, mi ćemo i dalje raditi aktivan nadzor nad virusom, istim intenzitetom, rekla je Darija Kisić.

- I dalje je na snazi proglašenje epidemije, to je sada najviša instanca u kontroli zaraznih bolesti. Polako se stiču uslovi da se proglašenje odjavi. Epidemija se odjavljuje kada je protekao dvostruki maksimalni inkubacioni period. Mere važe i dalje, svi smo naučili mnogo o virusu. Svako sada pravi svoje procene rizika. Znamo šta spašava živote, ide nam period kada je sve manje infekcija, idemo u sezonu srednjih zaraznih bolesti, kaže Kisić.

- Verovatno će nam se vratiti korona virus, ali nikada u ovakvom obliku. Spremni smo i kao populacija i sa aspekta znanja. Ovaj virus vrlo brzo okaže kako smo se ponašali. Sada je sposobnost virusa mnogo manja. Nema elemenata za paniku, ali treba da procenimo rizik. Racionalnije se moramo ponašati, kako bismo smanjili rizik.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.