NESTOROVIĆ OPET ŠOKIRA: Držanje razmaka od dva metra je IZMIŠLJOTINA, rukavice su besmislene!
Ono što se svakako zna jeste da smo od početka pandemije upozoravani na to da držimo rastojanje od dva metra, Foto: Printscreen

NOVA IZJAVA

NESTOROVIĆ OPET ŠOKIRA: Držanje razmaka od dva metra je IZMIŠLJOTINA, rukavice su besmislene!

Ono što se svakako zna jeste da smo od početka pandemije upozoravani na to da držimo rastojanje od dva metra

Objavljeno:

Pulmolog dr Nestorović će današnjim gostovanjem na televiziji sigurno opet izazvati izvesne kontroverze.

Gostujući na TV "Prva" rekao je danas da je sada vreme da svi izađemo napolje inficiramo se korona virusom, jer ćemo na taj način uspeti da steknemo imunitet. Dodao je da su šanse da do težih kliničkih slika dođe gotovo nemoguće.

Međutim, ono što će svakako odjeknuti jeste njegova rečenica - "dva metra razmaka je izmišljotina, rukavice su besmislene".

Evo kako je on to obrazložio:

- Sada ulazimo u fazu koja je ista kao u decembru sa gripom. Pravi je trenutak za popuštanje mera. Treba voditi računa da se, još neko vreme, ne nalazimo u bliskom kontaktu ni sa kim više od 15 minuta. Dva metra rastojanja je izmišljotina, rukavice su takođe besmislene, postale su ustaljene, a u preporukama ih nigde nema. Još nekih 15-ak dana trebalo bi da nosimo maske. Važno je samo redovno i temeljno prati ruke - rekao je dr Nestorović.

Ako ste redovno pratili gostovanja dr Nestorovića, kome je, slobodno se može reći, kontroverza srednje ime, sigurno ste primetili da u brojnim televizijskim studijima nije nosio masku a ni rukavice. Široj javnosti nije poznato, međutim, da li je dr Nestorović ovu praksu nenošenja maski i rukavica praktikovao i u privatnom životu.

Ono što se svakako zna jeste da smo od početka pandemije upozoravani na to da držimo rastojanje od dva metra i da izbegavamo kontakte. Izgleda da taj protokol, bar sada, po mišljenju dr Nestorovića više nije važan.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.