OVAJ SRBIN JE ZA VREME KORONE PRETRČAO 1.000 KILOMETARA: A šta smo mi ostali radili za to vreme?
Pre vanrednog stanja profesor matematike je dnevno trčao po 5 km, Foto: Facebook

POLICIJSKI ČAS MU NIJE PREDSTAVLJAO PROBLEM

OVAJ SRBIN JE ZA VREME KORONE PRETRČAO 1.000 KILOMETARA: A šta smo mi ostali radili za to vreme?

Pre vanrednog stanja profesor matematike je dnevno trčao po 5 km

Objavljeno:

Tokom vanrednog stanja koje je u Srbiji na snazi od 15. marta profesor matematike, maratonac, šahovski majstorski kandidat i nacionalni sudija, gitarista rok-benda Ukus pepela Aca Jovan Krstić iz Niša pretrčao je, najčešće da odnese namirnice majci koja živi u Proseku, oko 1.000 km. Svoje obaveze je, kako kaže, reorganizovao i uvođenje policijskog časa mu nije predstavljalo problem nego mu omogućilo da više trči.

Policijski čas i zabrana kretanja u određenim periodima tokom vanrednog stanja naterali su 55-godišnjeg profesora matematike i maratonca Acu Jovana Krstića da promeni svoj dnevni raspored, ali i da dobije više vremena za ono što mnogo voli - trčanje.

foto: Facebook

Šta je bilo prepodne, postalo je uveče, šta je bilo uveče, radio sam prepodne. Ranije sam, mahom, trčao uveče pred spavanje, oko 22, 23 sata, a sada sam spojio lepo i korisno i trčao do majke koja je u Proseku koji je na oko 14 km. Krenem oko 14, 15 sati i vratim se do 18 sati. Odnesem joj i namirnice koje joj trebaju - priča Krstić.

Pre vanrednog stanja profesor matematike u Osnovnoj školi "Dušan Radović" je dnevno trčao po 5 km, a sada za dan pretrči 28 km.

- Sada nemam obaveze da idem u školu, a školske aktivnosti koje su ranije bile u sredini dana, ja sam preko interneta radio uveče. Sve sam uredio lepo, pa je na mene ovo stanje i povoljnije uticalo. Ko hoće nešto da uradi, on nađe način, ko neće, naći će milion izgovora - kaže Krstić.

U aprilu je, kako kaže, pretrčao 550 km, a pre toga, u martu 440 km. Jedan dan u aprilu iskoristio je da sa prijateljem trči po Suvoj planini.

foto: Facebook

- Otišli smo kolima do sela Divljana, a potom trčali planinskim visovima do vrha Smrdan. Tada sam pretrčao više od 30 km. Kada se vratimo normalnim stvarima, smanjiću vreme posvećeno trčanju - kaže Krstić.

O eventualnim trkama ne razmišlja i kaže da ne veruje da će ih biti pre septembra, već uživa u trčanju i boravku u prirodi.

- Kada se ode u prirodu, nema ničeg lepšeg. Trčim bedemom pored Nišave i deluje kao sam u prirodi, a u gradu sam. Bilo je dosta ljudi koji trče, održavaju kondiciju, rekreiraju se, a najmanje ih ima na potezu od DIS-a ka Vrežini gde sam ja najčešće - kaže Krstić.

Pored porodice, prirode, trčanja i matematike, Krstić uživa i u šahu, gde je majstorski kandidat i nacionalni šahovski sudija, a trenutno je predsednik Šahovskog kluba Car Konstantin i predsednik komisije za školski šah Šahovskog saveza Srbije.

Muzika mu je još jedan od hobija, a pored sviranja gitare, pevanja i komponovanja, član je rok benda Ukus pepela. Vodi zdrav život, kako kaže, a već 20 godina jede isključivo sveže voće, povrće i zrnevlje, a pije samo vodu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Juznevesti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.