PO NAREĐENJU VRHOVNOG KOMANDANTA: Vulin je upravo saopštio jako lepe vesti za celokupnu martovsku klasu
Po naređenju vrhovnog komandanta, Foto: mod.gov.rs

PO ZASLUZI

PO NAREĐENJU VRHOVNOG KOMANDANTA: Vulin je upravo saopštio jako lepe vesti za celokupnu martovsku klasu

Prethodna dva meseca u Republici Srbiji je bila veoma složena situacija

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su danas vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "Mart 2020" u Trećem centru za obuku Komande za obuku, u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu. - Po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, a na predlog načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Mojsilovića, svi vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka u martovskoj klasi biće vanredno unapređeni za po jedan čin. Ova decu su to zaslužila i svako od njih je dao ogroman doprinos u borbi protiv Kovid-19 - nameštali su privremene bolnice, radili sve što se od njih očekivalo, nisu pitali ni za radno vreme, ni kada će ići kući - naglasio je ministar Vulin nakon obilaska. - Na ovaj način Vojska Srbije im se odužuje i na ovaj način Vojska Srbije pokazuje koliko ih ceni. Preko 200 vojnika, više od 80 procenata svih onih koji su bili na dobrovoljnom služenju vojnog roka u martu, odlučilo je da svoju karijeru nastavi u Vojsci Srbije. Veći kompliment Vojska Srbije nije mogla da dobije i veći kompliment njihove starešine nisu mogle da dobiju, a država Srbija teško da je mogla da dobije bolju vest - istakao je ministar Vulin. Budućnost Srbije i sloboda Srbije, zaključio je ministar odbrane, sigurna je i izvesna kada imamo ovakvu vojsku i ovakve starešine.

foto: mod.gov.rs

Zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević istakao je da je prethodna dva meseca u Republici Srbiji bila veoma složena situacija, a time i u kasarnama Vojske Srbije i da “kriza pokazuje ko je kakav”. - Izuzetno sam ponosan na oficire, podoficire i vojnike, a posebno na mlade vojnike koji su dali ogroman doprinos podršci i pomoći u realizaciji zadataka i obuke. Izvanredno su podneli ove uslove i biće adekvatno nagrađeni i stimulativnim merama i prijemom. Veliki broj njih izrazio je nameru da nastavi službu u Vojsci Srbije – njih više od 80 odsto. Biće nam zadovoljstvo, jer smo uspostavili ljudski, vojnički kontakt i nastavićemo dalji rad radi unapređenja sposobnosti Vojske Srbije – poručio je general Radivojević. Među vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka u martovskoj generacije je i vojnik Brankica Ristić iz Lebana, koja kaže da se tokom obuke svi trude i da ni jedan vojnik nije izgubio motivaciju, iako su sve vreme u kasarni. Ljubav prema vojnom pozivu nasledila je od dede, koji je bio vojno lice. - To je, stvarno, ljubav od malena i meni je cilj da nastavim da radim u vojsci – ističe vojnik Brankica Ristić dodajući da joj vojnički dani prolaze brzo jer ima aktivnosti tokom celog dana, kao i da joj je obuka zanimljiva i da je kolektiv dobar.

foto: mod.gov.rs

Razvodnik Miroslav Stojanović iz Čekmina kaže da se prijavio za služenje vojnog roka iz ljubavi prema otadžbini, da je obuka dobra i da im starešine prenose mnogo znanja što će im i kasnije u životu mnogo značiti. Kao i njegova koleginica iz martovske generacije Brankica, Miroslav ističe da posle odluženja vojnog roka želi da radi u vojsci i da bude profesionalni vojnik . Nakon referisanja komandanta Centra pukovnika Siniše Nikolića, ministar Vulin i general Mojsilović na poligonu za obuku leskovačke kasarne prisustvovali su prikazu obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka koji su izveli pripremu za izvršenje pripremnog gađanja automatskom puškom 7,62 mm, obuku u korišćenju ručnog raketnog bacača 64mm M80, snajperske puške 7.9 mm i puškomitraljeza 7,62 mm, kao i savlađivanju taktičke staze.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.