DA LI GA SE SEĆATE Za jedne je simbol slobode medija, za druge krivac za SMRT 16 RADNIKA RTS! Isplivao video s njim
Milorad Komrakov, Foto: Printscreen

podsetnik

DA LI GA SE SEĆATE Za jedne je simbol slobode medija, za druge krivac za SMRT 16 RADNIKA RTS! Isplivao video s njim

Želim da kažem da televizija dalje nije u stanju da dalje emituje program, narod je došao u svoju televiziju- rekao je on

Objavljeno:

Milorad Komrakov, nekadašnji glavni urednik informativnog programa Radio-televizije Srbije za neke je simbol slobode medija, a za neke čovek u kog se upire prstom zbog 16 radnika RTS-a koji su poginuli u bombardovanju zgrade u kojoj su radili.

Komrakov je, podsećanja radi, pretučen 5. oktobra 2000. godine ispred zgrade RTS-a.

U javnosti postoji i snimak u kojem on govori pred kamerom, u podrumu RTS-a.

Pogledajte njegovo uključenje u trenucima kada je bio zarobljen:

On je tada rekao:

- Ja vas preklinjem, u ime časti srpskog naroda, da se prizna pobeda ovog naroda, da se prekinu ovi neredi, da nikad niko više ne pogine, da nikad Srbin na Srbina ne udari, i da živimo kao sav normalan svet. Preklinjem vas svojom čašću i svojim poštenjem. Želim da kažem da televizija dalje nije u stanju da dalje emituje program, narod je došao u svoju televiziju- rekao je on, a na snimku se vidi i delić nereda koji su se tada odvijali pred zgradom RTS-a.

foto: Printscreen

Inače, u javnosti je ispričana kompletna prića urednika informativnog programa RTS Milorada Komrakova o noći kada su NATO projektili pogodili zgradu nacionalne televizije, u kojoj je poginulo 16 zaposlenih radnika, i to u knjizi koju je on napisao. „Ponoviću – nisam znao da će zgrada RTS biti bombardovana! Nisam lažov i zločinac“ - započinje i završava svoju ispovest Milorad Komrakov.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.