MALI DANILO (11) JE VELIKI HEROJ! Već 80 dana je u transplantacionom bloku, BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU, treba mu krv
Mali Danilo, Foto: Facebook/Leuka

pOMOZITE

MALI DANILO (11) JE VELIKI HEROJ! Već 80 dana je u transplantacionom bloku, BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU, treba mu krv

Jako je važno da se javite na broj telefona 063/ 304 - 138

Objavljeno:

Jedanaestogodišnji Danilo već dva puta se izborio sa leukemijom, ali opaka bolest vratila se treći put

Dečak je već 80 dana u transplantacionom bloku, trpi jake bolove, a boca iz koje se slivaju lekovi konstantno je prikačena u njegovu malu ruku. Bori se za život, a ovakvo nešto verovatno ni mnogi stariji ne bi izdržali.

- Dečak ovaj pakao preživljava treći put, teške terapije, bolnica i lekovi su njegova svakodnevica. Sve što je leukemija bacila na njega on je izdržao. Pre 80 dana transplantirana mu je koštana srž koja još uvek nije dovoljno proradila i potrebne su mu transfuzije krvi, krvne plazme, a najviše trombocita - napisano je u apelu za pomoć koje je uputilo Udruženje pacijenata za pomoć obolelim od akutnih leukemija "Leuka".

Da bi se Danilo i ovaj put izborio potrebni su mu dobrovljni davaoci krvi. Uslov je da ste B krvna grupa, Rh faktor nije bitan, da živite u Beogradu da niste bili prehlađeni u zadnjih 15 dana i da ne pijete nikakve lekove. Za žene je dodatni uslov da se nisu porađale, kao i da imaju preko 65 kilograma.

- Jako je važno da se javite na broj telefona 063/ 304 - 138 ili pošaljete poruku u inboks, ne da idete direktno u Zavod kako bi se koordinirali dolasci i da se zbog trenutne situacije ne stvaraju gužve koje bi otežale rad. Zavisimo od vas i vaše dobre volje da pomognete Danilu - zamolili su iz udruženja "Leuka".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.