SRBIJA ODLEPILA ZA UČITELJICOM IZ POŽAREVCA: Zbog prelepe Andree se ne propuštaju časovi likovnog na RTS-u!
Andrea Popović najlepša učiteljica u Srbiji, Foto: Printscreen/Facebook/Andrea Popović

svi s pažnjom gledaju

SRBIJA ODLEPILA ZA UČITELJICOM IZ POŽAREVCA: Zbog prelepe Andree se ne propuštaju časovi likovnog na RTS-u!

Andrea je učiteljica u Osnovnoj školi „Кralj Aleksandar Prvi“, a opšti utisak je da je svoj posao, uprkos tome što pripada generaciji mladih učiteljica, obavila veoma profesionalno

Objavljeno: 09:03h

Srpski đaci imali su priliku da nedavno u okviru „nastave na daljinu“ koja je učenicima dostupna na nekoliko kanala nacionalne televizije, kao i onlajn, pogledaju čas likovne kulture koji je za njih pripremila jedna požarevačka učiteljica, Andrea Popović.

Andrea je učiteljica u Osnovnoj školi „Кralj Aleksandar Prvi“, a opšti utisak je da je svoj posao, uprkos tome što pripada generaciji mladih učiteljica, obavila veoma profesionalno. Кako kaže, najteži zadatak u nastavi na daljinu je prevazilaženje nedostatka interakcije sa učenicima, te da je odgovornost ogromna, ali i da joj je novo iskustvo ostalo u pozitivnom sećanju.

- Imala sam čast i zadovoljstvo da budem deo nastave na daljinu u ovoj teškoj situaciji koja je zadesila ceo svet. Čas koji sam držala bio je iz predmeta likovna kultura za učenike drugog razreda osnovne škole, a sam naziv nastavne jedinice bio je ,,Кompozicija upotrebnih predmeta’’. Uložila sam puno truda i rada kako bih ispunila postavljene zahteve. Uz pomoć i podršku dragih ljudi koji su bili uz mene savladala sam tremu i nadam se, ispunila očekivanja i na zanimljiv način učenicima predstavila sadržaj koji bi trebalo da usvoje, kazala je za „Reč naroda“ Andrea Popović.

Andrea Popović tokom časa likovnog na RTS-u
Andrea Popović tokom časa likovnog na RTS-ufoto: Printscreen/RTS

Sadašnja generacija osnovaca i srednjoškolaca upamtiće svoje školske dane i po tome što su prvi u istoriji srpske prosvete imali časove na daljinu.

Mnogi su zbog Andree pažljivo pratili časove likovnog prošle nedelje
Mnogi su zbog Andree pažljivo pratili časove likovnog prošle nedeljefoto: Printscreen/Facebook/Andrea Popović

Učiteljica Andrea kaže da najvažniji cilj ovakve nastave jeste da se deci pomogne da tokom ovog perioda održe kontinuitet u svojim uobičajenim obavezama, da im se olakša ovaj težak period i pruži prilika da budu u kontaktu sa svojim drugarima i nastavnicima.

1 / 4 Foto: Printscreen/Facebook/Andrea Popović

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Reč naroda / Darko Dinić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.