NAJOZBILJNIJE UPOZORENJE DR STEVANOVIĆA: Šta god da radite, ostavite i PROČITAJTE NJEGOVE REČI
Goran Stevanović, Foto: Printscreen

upozorenje

NAJOZBILJNIJE UPOZORENJE DR STEVANOVIĆA: Šta god da radite, ostavite i PROČITAJTE NJEGOVE REČI

On je dodao da, kao čovek koji voli svoj narod, veruje u građane i u njihovu odgovornost

Objavljeno: 10:28h

U Infektivnoj klinici KCS trenutno je 80 pacijenata zaraženih korona virusom, od čega je na odeljenju intenzivne nege osmoro, a na respiratorima troje, izjavio je danas direktor klinike Goran Stevanović i dodao da je situacija relativno mirna, iako je u poslednjih 48 sati zabeležen lagani porast.

Stevanović je rekao da se ne može reći da se epidemija završila, već je ovo period smirivanja i prilika za predah, dok je ublažavanje mera test naše zajedničke odgovornosti.

On je potvrdio da su razlike u stavovima u vezi sa ublažavanjem mera tokom prvomajskog vikenda postojale, jer je normalno da su lekari kliničari oprezniji od epidemiologa i dodao da će preterano veliko oslobađanje sigurno rezultirati povećanjem broja obolelih.

"Popuštanje mera nije kraj epidemije, nego smo samo sa restriktivnih mera prešli na priču o samoodgovornosti građana, nadamo se da su građani shvatili koliko je ozbiljna bolest i da će preuzeti ličnu odgovornost", rekao je on.

On je dodao da, kao čovek koji voli svoj narod, veruje u građane i u njihovu odgovornost.

"Mislim da su građani shvatili o čemu se radi i da će se ponašati kako treba, kako bi mogli da nastavimo da živimo, a da nemamo preterano veliki broj obolellih", rekao je on.

Stevanović je rekao da se o snazi virusa može pričati tek kad sve prođe i urade se istraživanja i dodao da je istina da je sada veći broj bolesnika sa lakšom kliničkom slikom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.