NEKO ĆE ODGOVARATI ZBOG UNOŠENJA VIRUSA! Dr Darija kao nikada do sada
Sankcionisati odgovorne, Foto: printscreen

NEMA SUMNJE

NEKO ĆE ODGOVARATI ZBOG UNOŠENJA VIRUSA! Dr Darija kao nikada do sada

Navodeći da su u Srbiji napravljeni pravi koraci u izboru mera za suzbijanje epidemije, ona je ocenila da su se desili pojedinačni propusti...

Objavljeno:

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević ocenila je da je unošenje korona virusa i njegovo dalje prenošenje u gerontološkim centrima u Srbiji "moglo i trebalo da bude sprečeno" i dodala da odgovorne za te propuste treba sankcionisati.

Navodeći da su u Srbiji napravljeni pravi koraci u izboru mera za suzbijanje epidemije, ona je ocenila da su se desili pojedinačni propusti koji su doveli od oboljevanja i umiranja u odredjenim gerontološkim centrima.

"Još traju epidemiološka istraživanja u ovm centrima da bi se utvrdio izvor, rezervoar i način prenošenja. Imajući u vidu da korisnici ovih centara nisu napuštali objekte, potencijalni unosioci virusa mogu biti ili posetioci ili osobe zaposlene u tim ustanovama,", kazala je zamenica direktora Instituta Batut za praznično izdanje Politike.

Dodala je da su rezultati epidemiološkog istraživanja pokazali da su se simptomi zaražavanja korona virusom medju korisnicima Gerontološkog centra u Nišu pojavili u periodu pre nego što je vojska preuzela obezbedjenje te ustanove.

"Pojavi Kovida 19 u toj ustanovi prethodili su neovlašćeni ulasci i posete korisnicima pre nego što su uvedene mere fizičkog obezbeđenja Vojske Srbije", navela je Darija Kisić Tepavčević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.