Britanci odlučili: Srbi prave igricu na temu Šekspirovog dela San letnje noći! (FOTO)
Foto: British council

Kakav uspeh!

Britanci odlučili: Srbi prave igricu na temu Šekspirovog dela San letnje noći! (FOTO)

Pobednik konkursa "Share Shakespeare" je kreativni koncept video igre „A Midsummer Night’s Dream - Replayed” autora Bojana Troboke iz novosadskog startapa za razvoj kompjuterskih igara Agoul
Objavljeno: 12:17h

Pobednički projekat, koji će biti realizovan tokom narednih nekoliko meseci, a potom predstavljen širokoj publici, postaće deo globalnog programa obeležavanja 400. godišnjice smrti jednog od najvećih pisaca svetske književnosti pod nazivom "Shakespeare Lives". Interaktivna igra će se obratiti mlađoj, čitalačkoj i nečitalačkoj publici, pričom inspirisanom jednom od najpoznatijih Šekspirovih komedija "San letnje noći". Neverovatno otkriće: Grobnica nikad nije otvarana a lobanje nigde nema (FOTO) (GIF) Dobitnik nagrade na ovom konkursu, Bojan Trobok istakao je da je njegov tim veoma ponosan, ali i počastvovan što im je pružena šansa da rade na igri po delu tako značajne istorijske ličnosti kao što je Šekspir.

foto: Facebook
- Kako smo entuzijasti za Šekspira, smetala nam je činjenica da bukvalno ne postoji nijedna igra na tržištu koja je bazirana na nekom Šekspirovom delu. Imajući u vidu da su video igre danas veoma rasprostranjen medij, mislili smo da je ovo savršen način da se lik i delo Šekspira učine besmrtnim iz neke druge i novije perspektive, rekao je Trobok.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.