CRTEŽI DECE U SRBIJI POKAZALI ČEGA SE MALIŠANI NAJVIŠE PLAŠE: Ovo će vam SLOMITI SRCE!
Istraživanje i dalje traje, Foto: EPA/SASCHA STEINBACH

OBRATITE PAŽNJU

CRTEŽI DECE U SRBIJI POKAZALI ČEGA SE MALIŠANI NAJVIŠE PLAŠE: Ovo će vam SLOMITI SRCE!

Istraživanje i dalje traje

Objavljeno:

Analiza dečjih crteža na temu epidemije pokazala je da se deca plaše virusa korona i da im najviše nedostaju drugari iz vrtića, kao i bake i deke, pokazuje istraživanje Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Kikindi.

Kako prenosi Radio-televizija Vojvodine, deca uglavnom crtaju porodicu, igrališta, svoje drugare i izgled samog virusa, koji ih verovatno plaši jer ga vide u medijima. U porukama koje šalju, najviše im nedostaje druženje i boravak u vrtiću.

"Nedostaju im drugari. Imamo i zanimljive crteže gde vidimo bake i deke, s obzirom na to da bake i deke sada ne mogu da čuvaju decu. Oni im zaista nedostaju. Uglavnom, to su drugari, vaspitači i igrališta", rekla je za RTV direktorka Visoke škole Angela Mesaroš Živkov.

Tokom vanrednog stanja vaspitači su, uz saglasnost roditelja, sproveli istraživanje o analizi dečijih crteža na temu epidemije virusa korona.

Deca uzrasta od tri do sedam godina likovnim tehnikama prikazali su šta im najviše nedostaje tokom izolacije.

U istraživanje su uključena deca iz kikindskih vrtića, ali i državnih i privatnih predškolskih ustanova iz Kanjiže, Novog Kneževca, Vrbasa, Novog Sada, Beograda, Stare Pazove i Svilajnca.

Istraživanje i dalje traje, a radovi se mogu poslati do 30. aprila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTV.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.