STIGLA APLIKACIJA ZA KORONAVIRUS! Svi sada mogu da je preuzmu!
ilustracija, Foto: Profimedia

novi način informisanja

STIGLA APLIKACIJA ZA KORONAVIRUS! Svi sada mogu da je preuzmu!

Aplikacija će biti dostupna i za android uređaje putem „Google Play“ prodavnice

Objavljeno:

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja unapredilo je veb sajt aplikacijom putem koje građani mogu da dobiju sve važne informacije na jednom mestu u vezi sa virusom COVID-19.

Pored toga, aplikacija će biti dostupna i za android uređaje putem „Google Play“ prodavnice.

Građani će na ovaj jedinstveni način moći da se informišu o merama i načinima zaštite od korona virusa, prilikom obavljanja dnevnih aktivnosti, ali i tokom putovanja. Svi važni brojevi telefona nadležnih institucija biće na jednom mestu kao i uputstva o načinima samoprovere na korona virus. Putem aplikacije možete na jedinstven način tražiti pomoć od jedinica lokalne samouprave ukoliko vam je potreban doktor, hrana ili namirnice.

Takođe možete anonimno prijaviti Inspekciji rada objekat koji krši pravila o cenama, zakon o radu ili se ne pridržava zaštitnih mera, ili osobu koja krši naredbu o kućnoj izolaciji. Na aplikaciji su dostupna i sva pravila koja važe za vreme policijskog časa.

Takođe, ovim putem mogu da se prijave svi oni koji žele da volontiraju i na taj način pruže pomoć onim građanima kojima je to neophodno. Najnovije vesti u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom biće dostupne građanima Republike Srbije.

Pored toga javnosti su dostupni i svi važni akti resornog ministarstva doneti u vezi sa epidemioploškom situacijom izazvanom virusom SARS-CoV-2. „Ova aplikacija je donacija Ministarstvu kao pomoć građanima u borbi protiv korona virusa. Verujem da će sve ove informacije dostupne na jednom mestu olakšati informisanje, ali i pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna. Želja nam je da na jednom mestu svi imaju mogućnost da se informišu, dobiju pomoć, pitaju. Upravo zbog toga ovo predstavlja jedinstven primer koji verujemo da će koristiti građanima“, istakao je ministar Zoran Đorđević.

Još jednom podsećamo da je Ministarstvo pokrenulo Viber kanal, preko kojeg građani, koji su pristupili grupi, a trenutno ih ima blizu 30.000, redovno dobijaju sve bitne informacije iz nadležnosti resornog Ministarstva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.