U DESPOTOVCU KORONOM ZARAŽENA I JEDNOMESEČNA BEBA: Virus počeo da se širi i po selima!
Beba - ilustracija, Foto: AP, Ilustracija

OPREZ!

U DESPOTOVCU KORONOM ZARAŽENA I JEDNOMESEČNA BEBA: Virus počeo da se širi i po selima!

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić je zamolio, na sednici kriznog štaba, "sve građane da shvate ozbiljnost situacije i da se strogo pridržavaju mera Vlade Srbije"

Objavljeno:

U opštini Despotovac koronavirusom je zaraženo 28 osoba, među njima i jednomesečna beba, a u nekoliko sela zaraza je u uzlaznoj putanji, piše u izveštaju Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Zaražena beba je prebačena u bolnicu "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu, navodi se u izveštaju objavljenom na zvaničnom sajtu opštine Despotovac.

U gradu Despotovcu obolele su dve osobe, a 26 po selima, u Velikom Popoviću devet, Jasenovu četiri, Jelovcu i Bobovu po tri, u Brestovu i Vitancu po dva i po jedna u Resavici, Slađaji i Trućevcu.

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić je zamolio, na sednici kriznog štaba "sve građane da shvate ozbiljnost situacije i da se strogo pridržavaju mera Vlade Srbije".

Direktor Doma zdravlja u Despotovcu Dejan Milošević je, na sednici Sstaba, objasnio da je "od 28 pozitivnih, 20 inficirano preko hemodijalize".

- Od deset pacijenata koji idu na hemodijalizu, sedam je inficirano na virus, a na virus je pozitivno 13 njihovh kontakata, članova njihovih porodica ili ljudi bliskih njima - rekao je Milošević.

Tri osobe su preminule a dve se vode kao izlečene, dodao je Milosević. On je istakao da od "26 zaposlenih radnika u Domu zdravlja niko nije pozitivan na virus korone".

U ovoj opštini ukupno su testirane 83 osobe.

Sednici su prisustovali i poverenici Mesnih zajednica "kako bi se napravila strategija smanjenje mogućnsti inficiranja po selima", i rukovodioci Službi Doma zdravlja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.