NOVOSAĐANKE ZA SIGURNU KUĆU: Vaspitačice pokrenule humanitarnu akciju ugroženim ženama i deci!
Humane Novosađanke, Foto: Samo Novi Sad

HUMANO!

NOVOSAĐANKE ZA SIGURNU KUĆU: Vaspitačice pokrenule humanitarnu akciju ugroženim ženama i deci!

Vaspitačice vrtića “Zvončica” imaju u planu i slične akcije tokom cele godine

Objavljeno:

Vreme pandemije dodatno je otežalo živote korisnica novosadske “Sigurne kuće”. Pored problema sa kojima se već bore, sada je tu i opasnost od zaraze, ali i nedostatak sredstava za higijenu, dezinfekciju i mnogih drugih potrepština. Zato su žene odlučile da pomognu ženama.

Medicinske sestre-vaspitači koje rade sa najmlađim Novosađanima u jaslicama vrtića “Zvončica” su želele da pomognu ženama i tim povodom su organizovale humanitarnu akciju u kojoj prikupljaju neophodne namirnice za “Sigurnu kuću”.

- Mi smo ovu humanitarnu akciju organizovale tako što smo se priključili našoj ustanovi “Radosno detinjstvo” i ostalim vrtićima koji su već sprovodili slične akcije. Opredelili smo se da naša bude za pomoć "Sigurnoj kući" iz prostog razloga što još ni jedna akcija nije potekla ka njima - rekla je Aleksandra Marin, jedna od vaspitačica koje su pokrenule akciju.

Kako Aleksandra navodi u periodu pandemije pomoć je veoma potrebna “Sigurnoj kući”.

- Naš posao je da se bavimo decom i brinemo o deci i tako smo i došli na tu ideju da damo doprinos baš "Sigurnoj kući" i njima je ta pomoć neophodna, ne samo sada u ovom periodu koji nas je zadesio, već i cele godine.

Vaspitačice vrtića “Zvončica” imaju u planu i slične akcije tokom godine.

- Smatramo da ćemo ovu akciju proširiti u narednim mesecima i godinama i da ćemo biti jedan od vrtića koji će se baviti humanitarnim akcijama i biti specifičan po tome - dodala je Aleksandra.

1 / 8 Foto: Samo Novi Sad

Kako organizatorke navode, akcija ne bi bila moguća bez pomoći roditelja koji svakodnevno donose pakete.

- Ovo sve ne bi mogli realizovati bez roditelja naše dece, koji su nam najveća podrška u ovome. Oni su se odazvali ovoj akciji i mi se ovim putem zahvaljujemo našim roditeljima.

(Espreso.co.rs/Samo Novi Sad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.