PANČEVO OBEZBEDILO PAKETE ZA PENZIONERE: Prve količine idu u seoske, a onda i u gradske mesne zajednice (VIDEO)
Paketi za penzionere, Foto: Pančevu treba

LEP GEST!

PANČEVO OBEZBEDILO PAKETE ZA PENZIONERE: Prve količine idu u seoske, a onda i u gradske mesne zajednice (VIDEO)

- Molim penzionere da oni kojima se ne poklapa mesto prebivališta sa mestom boravišta da se jave kol centru mesne zajednice i da kažu svoju adresu boravišta kako bi dobili ove svoje pakete - rekao je Saša Pavlov

Objavljeno:

Kao pomoć penzionerima Gradska uprava Pančevo obezbedila je pakete za one čija su primanja ispod 30.000 dinara.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da su paketi iz magacina u gradu preneti u mesne zajednice, odakle će ih volonteri odnositi na kućne adrese penzionera.

- Molim penzionere da oni kojima se ne poklapa mesto prebivališta sa mestom boravišta da se jave kol centru mesne zajednice i da kažu svoju adresu boravišta kako bi dobili ove svoje pakete - rekao je Saša Pavlov.

Aleksandar Stevanović, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije kaže da su prvi paketi namenjeni seoskim mesnim zajednicama.

1 / 4 Foto: Pančevu treba

- Sledeći kontigent koji će stići od nedelje biće distribuiran gradskim mesnim zajednicama i potrudićemo se da kroz mrežu volontera koje su pri mesnim zajednicama u što kraćem vremenskom periodu stignemo do svih penzionera koji imaju primanja ispod 30.000 dinara - izjavio je Aleksandar Stevanović.

Prvih dve i po hiljade paketa pomoći prosleđeni su u seoske mesne zajednice Banatski Brestovac, Omoljica, Ivanovo, Starčevo i u Banatsko Novo Selo. Naredne količine biće za ostala sela s teritorije Pančeva i za gradske mesne zajednice.

Sredstva za nabavku paketa obezbedila je lokalna samouprava iz budžeta, kao i deo privrednika. Prema spisku dobijenom iz PIO fonda, reč je o 13.600 lica s teritorije grada Pančeva sa svim naseljenim mestima. Uručivanje paketa penzionerima trajaće naredne tri nedelje.

(Espreso.co.rs/@pancevutreba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.