ĐACI NAIŠLI NA VELIKE PROBLEME: Proba male mature nije uspela, poručuju iz ovog sindikata!
ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

slaba platforma?

ĐACI NAIŠLI NA VELIKE PROBLEME: Proba male mature nije uspela, poručuju iz ovog sindikata!

Platforma na kojoj su djaci radili testove je neprestano padala

Objavljeno:

Većinski čačanski sindikat prosvetnih radnika "Sindikat obrazovanja Čačak" (SOČ) ocenio je danas da nije uspela proba male mature u Srbiji.

"Izjava ministra prosvete Mladena Šarčevića da je zadovoljan načinom i realizacijom probe male mature je njegov stav, ali je daleko od istine. Koliko je ovaj način probe male mature uspešan, najbolje je pitati đake i njihove roditelje koji su za prethodna dva dana doživeli sve samo ne zadovoljstvo", navodi se u saopštenju "Sindikata obrazovanja Čačak".

Sindikat navodi da je platforma na kojoj su đaci radili testove, "neprestano padala" i da mnogi đaci nisu uspeli da joj pristupe.

"Jednostavno rečeno, ovo je maltretiranje i djaka i roditelja, tako da preporučujemo ministru Šarčeviću da svoje zadovoljstvo podeli sa njima ili da se prethodno dobro informiše u vezi sa ovako osetljivom temom. Hvala radi hvale nečemu što ne funkcioniše je ili neznanje ili politička izjava bez realnog utemeljenja", ocenjeeno je u saopštenju.

"Sindikat obrazovanja Čačak" je ministru preporučio, da bi uvideo kakav pritisak i traume trpe đaci, da "sam zaduži jednu šifru, pokuša da se uloguje na platformu i uradi test".

Taj sindikat je član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.