CELA SRBIJA PRIČA O PATRIJARHOVOM SARADNIKU KOJI IMA KORONU: Sad su stigli i rezultati za sveštenike sa liturgije
Patrijarh Irinej, Foto: Tanjug

DOBRE VESTI

CELA SRBIJA PRIČA O PATRIJARHOVOM SARADNIKU KOJI IMA KORONU: Sad su stigli i rezultati za sveštenike sa liturgije

Oko 27 sveštenih lica i ostalih zaposlenih pri Hramu, koji su na neki način bili u kontaktu sa vladikom Stefanom, testirano je i negativni su na kovid-19

Objavljeno:

Svi saradnici zaraženog vladike Stefana Šarića, vikarnog episkopa, tj. pomoćnika patrijarha Irineja, negativni su na kovid-19, dok je prisustvo virusa potvrđeno kod jednog sveštenika eparhije koji nije bio u kontaktu sa Šarićem.

Vladika Stefan je hospitalizovan u utorak ujutru u KBC Zemun, nakon što mu je potvrđen korona virus, a istog dana testirano je 27 zaposlenih pri Hramu Svetog Save, gde Šarić inače obavlja funkciju nastojatelja.

- Vladika se juče osećao bolje. Oko 27 sveštenih lica i ostalih zaposlenih pri Hramu, koji su na neki način bili u kontaktu sa vladikom Stefanom, testirano je i negativni su na kovid-19. Rezultati su stigli kasno uveče u sredu, virus je potvrđen samo kod jednog sveštenika, koji navodno nije bio u kontaktu sa zaraženim episkopom - otkriva izvor iz SPC.

On dodaje da, bez obzira na to što su testovi negativni, svi testirani treba da budu u izolaciji, kao i da će za pet dana ponovo biti testirani na kovid-19.

Podsetimo, po hitnom postupku testiran je i patrijarh Irinej, koji je bio u kontaktu sa zaraženim vladikom i sa njim služio liturgiju na Lazarevu subotu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.