KORONA NIJE UŠLA U PRIHVATILIŠTE: Sva dečica su nam zdrava iako je bilo ZARAŽENOG OSOBLJA
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Foto: Jelena Vučetić

dobre vesti

KORONA NIJE UŠLA U PRIHVATILIŠTE: Sva dečica su nam zdrava iako je bilo ZARAŽENOG OSOBLJA

Obe ustanove trenutno su praktično potpuno zatvorene

Objavljeno:

Svi naši mlađi sugrađani, njih 31 koliko ih je trenutno smešteno u Prihvatilištu za decu, baš kao i 105 osoba u Prihvatilištu za stara lica, koja su testirana prethodnih dana, zdravi su i negativni na korona virus, obelodanio je gostujući na RTS Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Međutim, u ovim ustanovama je bilo i zaraženih i oni su odmah stavljeni u izolaciju, a baš zbog toga sprovedeno je masovno testiranje korisnika ovih ustanova.

- Pre petnaestodnevnog karantina koji smo organizovali u ove dve ustanove, testirali smo sve zaposlene, njih oko 40, i našli smo četvoro zaraženih u Prihvatilištu za decu i troje u Prihvatilištu za stara lica. Oni, međutim, nisu imali kontakt sa korisnicima, uglavnom se radilo o pomoćnom osoblju. Oni su odmah izolovani što je bilo veoma važno - rekao je Vesić.

Obe ustanove trenutno su praktično potpuno zatvorene.

- Niko ne može da uđe u dvorište, ispred se nalazi Komunalna milicija. Radnici tamo spavaju, ne izlaze i ne idu kućama kako bi se sprečio unos virusa u kolektiv. Imaju sve uslove, dobijaju hranu, maske, kaljače, sve što im je neohodno. Kada prođe epidemija nastaviće sa normalnim radom - zaključio je zamenik gradonačelnika.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.