DA LI STE NEKAD VIDELI VESIĆA SREĆNIJEG? Jutros se uključio u program uživo, ovo je VAŽNO ZA SVE BEOGRAĐANE (VIDEO)
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Foto: printscreen

dobre vesti

DA LI STE NEKAD VIDELI VESIĆA SREĆNIJEG? Jutros se uključio u program uživo, ovo je VAŽNO ZA SVE BEOGRAĐANE (VIDEO)

Pijace će raditi od 7 do 15 sati, svaki dan, osim u danima kada je policijski čas

Objavljeno:

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić dočekao je jutros prve prodavce i kupce na Kalenić pijaci, jednoj od zelenih pijaca u Beogradu koje su nakon ublažavanja mera ponovo počele sa radom, saopštio je Beoinfo.

Vesić je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što su pijace ponovo otvorene i što su se na njih vratili ljudi koji godinama tu rade.

"Na pijacama ima porodica koje generacijski prodaju svoje proizvode, ali i kupce koji godinama tačno znaju šta kupuju. Pijace su možda nešto najlepše što imamo i zato ulažemo u njih", rekao je Vesić, dodajući da posle Palilulske sledi rekonstrukcija upravo ove pijace.

Do kraja sledeće godine Kalenić će biti moderna pijaca, koja će zadržati svoj duh, istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da sve pijace rade od 7 do 15 sati, izuzev Palilulske i Starog Merkatora, koje će za kupce biti otvorene od sledećeg ponedeljka.

Vesić je precizirao da pijace samo neće raditi ukoliko država odluči da nekog dana bude uvedena zabrana kretanja.

"Sve tezge su zaštićene folijama i ne sme da bude dodira između kupca i prodavca. Tako ih štitimo. Prodavci i kupci moraju da imaju maske i da drže socijalnu distancu od dva metra. Pored toga, pijace se dezinfikuju hlorom ujutro pre rada i uveče posle rada", rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da je Beograd posle Vojvodine najveći poljoprivredni region u Srbiji, te da ima 150 hiljada hektara obradive površine i oko 250 hiljada hektara poljoprivrednog zemljišta.

"Beograd je posebno jak u povrtarstvu i ima mnogo familija koje su i kad nisu radile pijace, obavljale on-lajn prodaju, sa čime treba i da nastave. Roba poljoprivrednih proizvođača ima svoj rok i zato je bilo važno da se pijace otvore", istakao je Vesić.

On je ove ljude okarakterisao kao divne domaćine, koje dobro rade svoj posao, hrane na ovaj način svoje porodice i vole svoju zemlju i svoj grad, te ovakvim marketima daju posebnu draž.

Gordana Andrejić koja već decenijama zajedno sa svojom porodicom prodaje na ovoj pijaci izrazila je takođe zadovoljstvo što su pijace počele sa radom, navodi se u saopštenju.

" Građani će ponovo moći da kupuju svežu i zdravu hranu. Srećni smo što možemo da se vidimo sa svojim potrošačima, a radićemo i dalje on-lajn prodaju, što je veoma dobro zamišljeno. Ipak, ne mogu svi da rade na taj način punim kapacitetom zbog čega su tezge neophodne", istakla je Andrejić.

Inače, porodica ove prodavačice na Kalenić pijaci ima tezgu već 56 godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.