KON OTKRIO ŠTA TREBA DA SE DESI DA BI PRESTALA ZABRANA KRETANJA! Ovo su 3 uslova za ukidanje policijskog časa
Predrag Kon, Foto: Beta/Slobodan Miljević

nabrojao

KON OTKRIO ŠTA TREBA DA SE DESI DA BI PRESTALA ZABRANA KRETANJA! Ovo su 3 uslova za ukidanje policijskog časa

Epidemiolog Predrag Kon je na današnjoj konferenciji odgovorio na pitanje koji su kriterijumi za ukidanje mere zabrane kretanja...

Objavljeno:

- Pad obolevanja, pad broja pacijenata na respiratorima i povećan broj smeštenih u privremene bolnice - kaže Kon.

On je naveo da i sami događaji diktiraju donošenje odluke jer su pred nama praznici koji podrazumevaju okupljanja, a koja mogu biti štetna.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je popuštanje mera racionalna odluka, koja ne uključuje masovnije okupljanje, takođe je istakao neophodnost postepenog popuštanja mera kao što su dozvoljavanje najstarijima da izlaze tri puta nedeljno i otvaranje zanatskih radnji.

Vrtići da počnu da rade

Nema drugog rešenja osim da se otvore obdaništa za decu samohranih roditelja koji moraju na posao, rekao je doktor Kon na konferenciji za novinare Kriznog štaba u Palati Srbija.

foto: Tanjug printscreen

Odgovarajući na pitanje ko će čuvati decu samohranih roditelja koji moraju da idu na posao, doktor Kon je rekao:

- Moraju da se otvore obdaništa za te slučajeve. Ja ne vidim drugo rešenje. U ovom trenutku je rano da ih čuvaju bake i deke.

U Republici Srbiji je do 15 časova 21. aprila 2020. godine, registrovano 6.890 obolelih od koronavirusa, testirano je 45.355 , u poslednja 24 časa 3.543 od čega 260 novih slučajeva. Preminulo je 130 ljudi, petoro u poslednja 24 časa. Hospitalizovano je 3.660 ljudi, od čega 101 na respiratoru, dok je 977 njih izlečeno od virusa COVID-19.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.