U IZOLACIJI MNOGE ŽENE TRPE NASILJE: To rade u tišini, POZOVITE OVAJ BROJ ZA NJIH AKO SE ONE PLAŠE
Foto: Shutterstock

pomoć žrtvama nasilja

U IZOLACIJI MNOGE ŽENE TRPE NASILJE: To rade u tišini, POZOVITE OVAJ BROJ ZA NJIH AKO SE ONE PLAŠE

Mnoge žene ali i mladi nemaju prostora da potraže pomoć i podršku na bezbedan i poverljiv način", navodi se u saopštenju tog centra

Objavljeno:

Organizacija SOS ženski centar u Novom Sadu upozorila je danas da u periodu pandemije i vanrednog stanja "mnoge žene trpe nasilje u izolaciji ali i tišini"."Naša statistika ukazuje da je broj poziva manji nego u prethodnom periodu.

Mnoge žene ali i mladi nemaju prostora da potraže pomoć i podršku na bezbedan i poverljiv način", navodi se u saopštenju tog centra.

Kako je navedeno, usluge poput mejla i instant četa pokazale su se kao efikasnije u periodu pandemije.

Od početka vanrednih mera SOS ženski centar pružio je oko 50 intervencija putem sms-a, instant čata, onlajn savetovanja, mejla i posredovao u četiri slučaja ka drugim institucijama.

"Izolacija, fizička blizina, ograničavanje ličnog prostora, finansijski problemi, neadekvatni obrasci prevladavanja stresa, nagomilavanje besa i frustracije, nedostupnost ili ograničeni pristup resursima podrške u lokalnoj zajednici ključni su faktori rizika od pojave, ponavljanja i povećane učestalosti nasilja u porodici", upozorio je SOS centar.

Navodi se i da je SOS centar od početka vanrednog stanja razvio model onlajn psihološke podrške za žene koje se nalaze u situaciji porodičnog nasilja, a nstavljena je i podrška mladima u situaciji porodičnog ili partnerskog nasilja.

Gradjani se mogu obratiti SOS ženskom centru putem telefona 021/422740, emaila: sos.telefon@gmail.com ili Fejsbuk stranice: https://www.facebook.com/pages/SOS-%C5%BDenski-centar/238349352875855?ref=hl

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.