NI OVE ŽENE NE RAZUMEJU PITANJE! Darija Kisić Tepavčević u sekundi postala heroina feminističkog pokreta u Srbiji
Darija Kisić Tepavčević u sekundi postala heroina, Foto: Printscreen

OBRATITE PAŽNJU

NI OVE ŽENE NE RAZUMEJU PITANJE! Darija Kisić Tepavčević u sekundi postala heroina feminističkog pokreta u Srbiji

Na samom početku razgovora u okvru emisije "Fokus" gde je centralna tema bio COVID-19, dr Kisić se suočila sa, u najmanju ruku, neprijatnim pitanjem

Objavljeno:

"Ja čak ni ne razumem ovo pitanje", rekla je dr Darija Kisić Tepavčević gostujući sinoć na B92, gde je govorila o epidemiji korona virusa.

Naime, na samom početku razgovora u okviru emisije "Fokus" gde je centralna tema bio COVID-19, dr Kisić se suočila sa, u najmanju ruku, neprijatnim pitanjem, koje je, slučajno ili namerno, sugerisalo da to što je neko žena, ne znači da u isto vreme može da bude i dobar stručnjak:

Ovo je pokrenulo lavinu komentara na društvenim mrežama, a dr Darija Kisić Tepavčević je u sekundi postala heroina feminističkog pokreta u Srbiji.

Ljudi sada izvlače dokaze da je itekako moguće da žena bude na prvoj liniji odbrane:

Dr Olga Popović Dedijer, poginula na Milinkladama, bitka na Sutjesci, sa 29 godina. Bila je šefica hirurške ekipe:

Dr Saša Božović, preživela je italijansko zarobljeništvo, u kome se porodila. Tokom bitke na Neretvi izgubila je ćerku. Organizovala je bolnice i sanitetsku službu. Nakon rata postala je jedna od Titovih ličnih lekara i autorka knjige "Tebi, moja Dolores":

Dr Roza Papo, bila je organizatorka saniteta i partizanskih bolnica, sarađivala direktno sa Titom i vrhovnim štabom. Tokom jednog vazdušnog napada odbila je da se skloni i tom prilikom zamalo ostala bez oka. Prva žena na Balkanu koja je dobila čin generala:

Grupa ''Novinarke protiv nasilja prema ženama” zatražila je izvinjenje voditelja emisije “Fokus”, Olivera Jakšića, na Televiziji B92 zbog pitanja upućenog doktorki Dariji Kisić Tepavčević koje su ocenili kao “uvredljiv čin srozavanja stručnosti i znanja”.

Kako vi komentarišete pitanje ovog voditelja?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.