OTAC DRAGAN JE USRED JUTARNJEG PROGRAMA PORUČIO VERNICIMA JEDNU STVAR: Dobro ga poslušajte!
hram Svetg Save, Foto: Printscreen

reči sveštenstva

OTAC DRAGAN JE USRED JUTARNJEG PROGRAMA PORUČIO VERNICIMA JEDNU STVAR: Dobro ga poslušajte!

"Imamo čak i obavezu prema svim tim ljudima koji se danonoćno bore za živote svih naroda"

Objavljeno:

Ima li što je više hrišćanski u ovom trenutku nego ostati kod kuće i sutra na Vaskrs, koliko god nam to teško padalo, ne videti svoje najmilije na taj dan ako znamo da ćemo sačuvati nečiji život, bilo čiji život govorio je za TV Prva sveštenik Dragan Šovljanski.

Vladika Stefan je služeći samu liturgiju u praznoj kriti Hrama Svetoga Save pre dve nedelje održao jednu besedu, a ta nedelja se zove Gluvna nedelja, saopštio je sveštenik Šovljanski i dodao da je to kratka beseda nakon svete liturgije, koja je duboko nažalostila sve nas koji živimo za Hrista, živimo od Hrista i svoj život bismo dali za Hrista. Rekao je da nikada nije osetio pravi smisao te Gluvne nedelje kao u ovim danima zato što je bila Vrbica, najveći dečiji praznik. Bili su Cveti, a sada dolazi Vaskrs.

- Teško je bez naših porodica, teško je bez naših bližnjih, a i inače bez svih ljudi koji dolaze da molitveno proslave ovaj najveći Vaskršnji praznik. Ali opet kažemo, i naš sveti patrijarh, naši bližnji su sada najbitniji, svaki čovek je bitan. Crkva, osim duhovnog, brine se i za telesno zdravlje. Nećemo ništa izgubiti time što nećemo sada doći za Vaskršnju liturgiju i biti u Hramu. Za sve ljude koji čvrsto veruju u Hrista svaka nedelja je mali Vaksrs i svake nedelje mi praznujemo vaskrsenje. Strpimo se, poslušajmo savete naših lekara. Imamo čak i obavezu prema svim tim ljudima koji se danonoćno bore za živote svih naroda i stvarno se zahvaljujemo na tome i molimo Boga da im da snage i čvrste volje da izdrže tu borbu do kraja. Crkva sa svim svojim vernicima staje u odbranu - rekao je sveštenik Dragan Šovljanski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.