OVO SU SVI SRPSKI LEKARI KOJI SU PREMINULI OD KORONE: Slava im
Slava im, Foto: Printscreen, Privatna arhiva

HEROJI U BELOM

OVO SU SVI SRPSKI LEKARI KOJI SU PREMINULI OD KORONE: Slava im

Nažalost, zbog kontakta sa obolelima, veliki broj zdravstvenih radnika je zaražen koronom, a neki od njih nisu uspeli da ovu bolest pobede

Objavljeno: 21:04h

Lekari, medicinske sestre i drugo medicinsko osoblje se već više od mesec dana bore za svoje pacijente. Njihov posao je izuzetno težak, a nekima smene traju i po 24 časa.

Nažalost, zbog kontakta sa obolelima, veliki broj zdravstvenih radnika je zaražen koronom, a neki od njih nisu uspeli da ovu bolest pobede.

Prva lekarka koja je izgubila bitku sa koronom je dr Biljana Natić Ljumović, specijalista ginekologije i akušerstva niškog Doma zdravlja. Dr Biljana je imala dijabetes i bila je jedan od najtežih pacijenata.

foto: Printscreen Youtube / Belle amie

Ugledni lekar Goran Ivanković (56) iz Paraćina, koji je radio kao šef odseka odeljenja urologije u Opštoj bolnici u Ćupriji, preminuo je 2. aprila od posledica koronavirusa u KBC „Zemun“. Posle doktorke iz Niša, on je drugi lekar koji je podlegao opasnom virusu.

foto: Printscreen

Državni sekretar u Ministarstvu životne sredine Srbije Branislav Blažić (63), takođe je preminuo koronavirus. On je inače poreklom iz Kikinde, grada koji je jedno od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji, ali već godinama je živeo i radio u Beogradu. Bio je specijalista opšte hirurgije.

foto: Twitter printscreen

Dr Miroslav Vasić (56) iz Varvarina, kod koga je potvrđen virus korona takođe je izgubio bitku za život. Važio je za vrhunskog stručnjaka, a u rodnom kraju gde je godinama nakon završenog Medicinskog faulteta u Nišu, imao privatnu praksu, bio je mnogima omiljeni lekar. Dr Vasić je bio specijalista interne medicine.

foto: Facebook

Potpukovnik u penziji, vojni lekar, kardiolog, specijalista interne medicine Aleksandar Janačković (77), prva je žrtva korone iz Gerontološkog centra u Nišu, koji je zbog neodgovornosti onih koji su bili plaćeni da brinu o njemu, preminuo 9. aprila.

foto: Privatna arhiva

Dr Vojkan Šuluburić (59), specijalista ortopedije, treća je žrtva koronavirusa iz Čačka. Lekar čačanske opšte bolnice preminuo je od posledica bolesti kovid-19 u Beogradu, na infektivnoj klinici.

foto: Privatna arhiva

Bivša načelnica Infektivnog odeljenja leskovačke bolnice dr Dušanka Živković preminula je 11. aprila. Doktorka Živković je od korone lečena u Beogradu, u bolnici “Dragiša Mišović”.Više od 20 godina je bila načelnica Infektivnog odeljenja. Iako je mogla da ode u penziju, doktorka Duda, kako su je zvali u Leskovcu, ostala je na Infektivnom odeljenju da svojim bogatim iskustvom pomogne pacijentima.

foto: Jug media

Posle dr Miroslava Vasića (56), popularnog lekara iz Varvarina, sumnja se da je usled posledica korona virusa preminuo još jedan lekar iz ovog mesta, dr Dragoslav Arsić (70), stručnjak u komisiji RFZO. Dr Arsić je bio pulmolog.

foto: Privatna arhiva

Od posledica korona virusa preminuo je i čuveni srpski hirurg, lekar niškog Kliničkog centra dr Miodrag Lazić. Bio je otac urgentne medicine, čovek koji je spasio nebrojano mnogo života tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka.

foto: Printscreen Youtube

Na Infektivnoj klinici preminuo je juče i vaskularni hirurg prof. dr Dragan Marković. Prof. dr Dragan Marković bio je specijalista opšte hirurgije sa subspecijalizacijom iz vaskularne hirurgije. Višegodišnje radno iskustvo stekao je radom u privatnim i državnim ustanovama.

foto: Stetoskop.info

Svi ovi ljudi su svoje živote posvetili spašavanju tuđih života. Najmanje što možemo da učinimo u znak zahvalnosti je da se strpimo dok sve ovo ne prođe i ostanemo kod kuće.

Slava im!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.