DOKTOR MARKOVIĆ JE 2 NEDELJE BIO NA RESPIRATORU ZBOG KORONE: Sećaju ga se sa Kosova, BIO JE ČOVEK BEZ REZERVE
Dragan Marković, Foto: Stetoskop.info

TUGA DO NEBA

DOKTOR MARKOVIĆ JE 2 NEDELJE BIO NA RESPIRATORU ZBOG KORONE: Sećaju ga se sa Kosova, BIO JE ČOVEK BEZ REZERVE

Na virus korona pozitivna je i njegova supruga

Objavljeno: 19:34h

Profesor dr Dragan Marković (62), vaskularni hirurg, preminuo je u Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije, od posledica kovida 19. Doktor Marković izgubio je bitku sa zarazom posle dve nedelje borbe. On je sa teškim simptomima bolesti bio hospitalizovan u Infektivnoj i zbog smanjene funkcije pluća proveo je na respiratoru gotovo sve to vreme. Na virus korona pozitivna je i njegova supruga. Ona je u stabilnom stanju.

Njihova ćerka je u kućnoj izolaciji, a majka profesora Markovića, koja je takođe testirana, negativna je na virus.

U celom Kliničkom centru Srbije, a naročito u Klinici za vaskularne bolesti, u četvrtak su svi bili izuzetno pogođeni vešću koja je stigla iz obližnje Infektivne klinike.

- Izuzetno sam potresen, i profesionalno i subjektivno, jer je doktor Marković bio ne samo moj dragi kolega, već i kum, neko ko je krstio svu moju decu, venčao me - rekao je juče, za "Novosti", profesor dr Lazar Davidović, direktor Klinike za vaskularne bolesti KCS. - Zajedno smo bili na Kosmetu 1999. godine, prošli mnogo teških i lepih trenutaka kroz život koji se za njega, na veliku žalost, završio u nepunoj 63. godini. Bio je čovek bez rezerve u korišćenju svih svojih mogućnosti za opšte dobro. To je čovek koji nikad nikome nije rekao neću. Ne znam nikoga ko je bio spremniji da se daje za opšte dobro.

Lični i profesionalni ugled

Profesor Marković je, pričali su juče u KCS, zadužio ne samo svoju matičnu Kliniku za kardiovaskularne bolesti, već i ceo KCS.

Ovaj, kako kažu, izuzetan čovek, zahvaljujući svom ličnom i profesionalnom ugledu, nalazio je mnogobrojne sponzore da se popravi stanje ne samo u Klinici za vaskularne bolesti, nego i u Klinici za urologiju, Ortopedskoj klinici KCS...

Bogata karijera

Doktor Marković bio je profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu na katedri hirurgije, a radio je kao načelnik ambulantno-polikliničkog odeljenja sa kabinetom za ultrasonografsku dijagnostiku u KCS.Često je bio i predavač iz oblasti vaskularne hirurgije na brojnim domaćim i međunarodnim kongresima.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.