KORONA VIRUS JE UŠAO U 15 DOMOVA ZA STARA LICA, UKUPNO JE ZARAŽENO 324 OSOBA! Kisić iznela najnovije informacije
Korona ušla u 15 domova za stare, Foto: Printscreen

POTVRĐENO

KORONA VIRUS JE UŠAO U 15 DOMOVA ZA STARA LICA, UKUPNO JE ZARAŽENO 324 OSOBA! Kisić iznela najnovije informacije

Ona je na pres konferenciji u Nišu kazala da je u Gerontološkom centru u tom gradu zaražena 151 osoba....

Objavljeno:

Korona virus ušao je u 15 domova za odrasle i stare u Srbiji u kojima su ukupno zaražene 324 osobe, od čega 53 zdravstvena radnika i 271 korisnik, izjavila je danas član Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na pres konferenciji u Nišu kazala da je u Gerontološkom centru u tom gradu zaražena 151 osoba i da, iako većina ima blage simptome ili uopšte nema znakove bolesti, su svi smešteni u Klinički centar Niš da bi se, kako je rekla, pratio čitav tok infekcije i oboleli bili u najboljoj ustanovi ''ako se desi bilo kakvo pogoršanje''.

Kisić je kazala da je virus potvrđen u staračkim domovima i gerontološkim centrima u Beogradu, Kragujevcu, Nišu , Blacu, Smederevu, Novom Pazaru i ponovila da korisnici tih ustanova spadaju u najosetljivu populaciju za nastanak teških formi bolesti i različitih komplikacija koje mogu da dovedu do smrtnog ishoda.

''Sve mere predostrožnosti se maksimalno sprovode u cilju daljeg suzbijanja infekcije'', naglasila je Kisić.

Kisić je kazala da je veliki vroj korisnika i zaposlenih u tim ustanovama u izolaciji i njihovo stanje se prati iz sata u sat.

Na pitanje da li u fabrici Džonson Elektrik u Nišu ima zaraženih, epidemiolog Branislav Tiodorović je kazao da je u tom pogonu samo jedna osoba pozitivna na korona virus.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.