OTIŠLA JE POTPUNO SAMA I BEZ POZDRAVA: Pretužna ispovest Srpkinje čija je majka preminula od korone u domu za stare
Kako nam je potvrđeno u ovom centru, korona je potvrđena kod dva radnika Doma, Foto: Printscreen

koronavirus

OTIŠLA JE POTPUNO SAMA I BEZ POZDRAVA: Pretužna ispovest Srpkinje čija je majka preminula od korone u domu za stare

Sahranjena je u limenom sanduku, uz sve mere zaštite

Objavljeno:

Primetila sam da je moja mama loše. Jedina komunikacija s njom bila je preko vajbera, jer živim u Španiji i nisam mogla da je posetim. Kada su mi javili da je bolesna, molila sam danima da odnesu telefon mojoj mami da je vidim i čujem poslednji put, ali nisu mi dozvolili. Kao razlog su navodili mnogo posla u Domu. Otišla je potpuno sama i bez pozdrava.

Ovo kaže Biljana Mikić, iz Valensije, čija je mama Dragica bila jedna od korisnika Doma za stare "Eskulap centar" u Novom Selu za koji se sumnja da takođe ima zaražene virusom korona. Kako nam je potvrđeno u ovom centru, korona je potvrđena kod dva radnika Doma, dok je 75 štićenika testirano i čekaju se rezultati.

Vest da joj je majka preminula, Biljana je dobila 8. aprila. Na smrtovnici je kao uzrok smrti naveden kovid 19, iako nije testirana.

- Sahranjena je u limenom sanduku, uz sve mere zaštite. Prema onome što znam, nikada nije ni testirana, a njena cimerka iz sobe imala je sve simptome ovog virusa pre moje majke. Posle sam čula da je jedan od štićenika do uvođenja vanrednog stanja bio aktivan, da je odlazio na skup pasa u kraju koji organizuju neki Italijani i da je i on dobio simptome - govori Biljana.

U Domu u Novom Selu rekli su nam da su preduzete sve mere zaštite prema svim štićenicima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.