OVO JE POSLEDNJA SLIKA DOKTORA LAZIĆA: Nasmejan je prkosio koroni, ali nije uspeo da preživi (FOTO)
Doktor Lazić je uvek bio nasmejan, Foto: Youtube printscreen/BN TV

doktor

OVO JE POSLEDNJA SLIKA DOKTORA LAZIĆA: Nasmejan je prkosio koroni, ali nije uspeo da preživi (FOTO)

Nasmejan prkosio je koroni koja ga je na kraju uzela.

Objavljeno:

Danas je preminuo ratni hirurg, doktor Miodrag Lazić (65).

Svojim nesebičnim zalaganjem i herojskim delima na ratištu promenio je živote mnogih. Kao dobrovoljac je otišao na ratište da bi pomogao "svom napaćenom srpskom narodu" kako je napisao u oproštajnom pismu.

Vraćao je ljude "iz mrtvih", operisao je veliki broj dece, nije spavao da bi pomogao svima kojima je pomoć bila potrebna. Pored svih stvari koje je viđao na frontu, nikada nije izgubio ljudskost i empatiju. Plakao je zbog nevine dece koja su uvek najveće žrtve ratne strahote.

Borac, kakav je uvek bio, ostao je do kraja. Čast i ponos mu nisu dozvoljavali da se skloni sa prve linije fronta u ovom poslednjem ratu koji Srbija vodi, a u kom su glavni borci lekari.

Nasmejan prkosio je koroni koja ga je na kraju uzela.

Doktor Lazić je za sobom ostavio oproštajno pismo u kom je izrazio želju da ga na večni počinak isprate uz pesmu "Marš na Drinu", a svojoj deci je poručio da ne tuguju, već da hrabro idu napred.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije pozvao je sve lekare u Srbiji da sutra, 15. aprila u 10h, minutom ćutanja odaju počast hirurgu Miodragu Laziću (65), koji je jutros preminuo u Nišu od posledica novog korona virusa.

Njegove kolege su se uz potresne reči oprostile od svog omiljenog kolege. Neki od njih su rekli da su "bili sigurni kada je on uz njih".

U Istočnom Sarajevu sutra je dan žalosti povodom smrti doktora Miodraga Lazića, ratnog hirurga koji je spasio živote velikog broja vojnika i civila sa područja tadašnjeg Srpskog Sarajeva i sarajevsko-romanijske regije.

Zajedničkom odlukom predstavnika gradske i opštinskih vlasti u Istočnom Sarajevu, sreda, 15. april, proglašena je danom žalosti na području grada Istočno Sarajevo, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.