DOKTORKA KISIĆ BEZ ZADRŠKE Tačni podaci koji interesuju čitavu zemlju
Dr. Kisić je rekla ono što nas sve interesuje, Foto: Youtube printscreen/B92 TV

važno

DOKTORKA KISIĆ BEZ ZADRŠKE Tačni podaci koji interesuju čitavu zemlju

Ranije, doktor Predrag Kon je naveo da je obolevanjem 140 korisnika i četiri zaposlena došlo do velikog udara na gerontolški centar u Nišu ali i na čitav zdravstveni sistem

Objavljeno: 17:20h

U Srbiji je od ukupno testiranih 4.936 zdravstvenih radnika korona virus potvrđen kod njih 533, sapštila je danas zamenica direktora Instituta Batuta Darija Kisić Tepavčević.

"Trenutno 1.062 zdravstvena radnika čeka rezulat na testiranje na prisustvo korona virusa", rekla je Kisić Tepavčević na redovnoj konferenciji za novinare.

Na pitanje o broju zaraženih pripadnika MUP-a i Vojske Srbije, Kisić je rekla da u ovom trenutku ima tačne podatke o inficiranim zdravstvenim radnicima, a da će podatke o pripadnicima policije i VS izneti na nekoj od narednih konferencija.

U Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Gornja Toponica” više od 40 osoba je zaraženo korona virusom, dodala je.

Odgovarajući na pitanja novinara u Palati Srbija navela je da se u toj bolnici ima preko 500 pacijenata i više od 400 zdravstvenih radnika.

Tu se poslednjih dana radi intenzivno epidemiološko istraživanje.

“U ovom momentu je kod više od 40 osoba potvrđeno prisustvo infekcije i trenutno se sprovode mere i izolacije koje će sprečiti dalje širenje ove infekcije”, istakla je Kisić Tepavčević.

Ranije, doktor Predrag Kon je naveo da je obolevanjem 140 korisnika i četiri zaposlena došlo do velikog udara na gerontolški centar u Nišu ali i na čitav zdravstveni sistem.

- Ne sme da se ponovi. Mislim da neće. Taman kada počneš da veruješ da su svi razumeli šta je to što radimo, razočara me potpuno detinjasto ponašanje onih koji bi trebalo da budu najodgovorniji... To je ponašanje koje vodi u smrt više desetina ljudi. Ipak mi idemo dalje. Zaustavićemo ovu neman - naveo je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.