GOJKOVIĆ OGORČEN ZBOG DIREKTORA DOMA ZA STARA LICA U NIŠU! Dozvoljavao je posete, puštao štićenike van doma...
Zoran Gojković, Foto: Youtube / Printscreen

UŽAS

GOJKOVIĆ OGORČEN ZBOG DIREKTORA DOMA ZA STARA LICA U NIŠU! Dozvoljavao je posete, puštao štićenike van doma...

Odgovarao na pitanja novinara!

Objavljeno:

Pokrajinski sektetar za zdravstvo Zoran Gojković saopštio je detalje o hapšenju zbog širenja koronavirusa u Gerontološkom centru u Nišu.

"Posledica neprofesionalnog odnosa i nepoštovanja propisa, čitav niz nepravilnosti koji su doveli do ovako velikog broja zaraženih. Dozvoljavane su posete štićenicima, izlasci štićenika van doma, što je od samog starta epidemije bilo strogo zabranjeno. Nažalost, imamo indicija i da su se krili simptomi bolesti kod nekih korisnika. Zbog toga je priveden direktor Gerontološkog centra u Nišu protiv koga je podneta krivična prijava za teško delo za koje je zaprećena kazna do 12 godina", istakao je Gojković.

Tiodorović: Nismo ovo očekivali

"Izuzetno opasna i teška situacija, nismo ovo očekivali. Imali smo utisak da se pritisak na Klinički centar smanjuje, ali vidite šta sve neodgovornost može da izazove. Imamo 140 pozitvnih među štićenicima i 4 među zaposlenih, ostalih 77 su negativni. Ceo centar je u izolaciji, skoro smo pri kraju prebacivanja obolelih. Novi deo Kliničkog centra smo oformili i imamo na raspologanju još 460 kreveta. Velika stvar je što smo u Leskovcu pripremili kovid bolnicu i ovih dana će biti potpuno spremna", istakao je epidemiolog Branislav Tiodorović.

Podsetimo, pripadnici MUP u Nišu, u saradnji sa BIA i Višim javnim tužilaštvom u ovom gradu, uhapsili su Milana Stevanovića (1973) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom prenošenje zarazne bolesti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.