OVA ŠKOLA JE SPREMNO DOČEKALA KORONU: Evo kako novosadska E-Gimnazija sprovodi nastavu na daljinu (VIDEO)
E-gimnazija, Foto: Promo

TAKO SE TO RADI

OVA ŠKOLA JE SPREMNO DOČEKALA KORONU: Evo kako novosadska E-Gimnazija sprovodi nastavu na daljinu (VIDEO)

Osoblje škole je informatički pismeno, tako da su vrlo brzo preduzeli potrebne mere

Objavljeno:

Nakon proglašenja vanrednog stanja, novosadska privatna “E-Gimnazija” je bila prinuđena da svoje prostorije zatvori za učenike i da redovnu nastavu realizuje putem interneta. S obzirom da je ova školska ustanova registrovana još 2008. kao elektronska gimnazija, nisu imali poteškoća i vrlo uspešno su organizovali svoj digitalni koncept rada.

- Nakon proglašenja vanredne situacije od strane Vlade Srbije, “E-Gimnazija” je prilično spremno dočekala taj momenat i prilagodila uslove nastave, načine rada ovoj tekućoj situaciji - rekao je osnivač škole, Nebojša Jovanović.

Kako Nebojša navodi, osoblje škole je informatički pismeno, tako da su vrlo brzo preduzeli potrebne mere.

- Organizovan je kompletno digitalni rad, odnosno učenje od kuće i predavanje profesora od kuće. U tu svrhu je “E-Gimnazija” organizovala svoje platforme, svoje servise i digitalne alate, koje je primenjivala još od osnivanja.

1 / 6 Foto: Promo

Prilikom upisa u ovu školu, đaci dobijaju na poklon lap-top računare, što se pokazalo kao izuzetna prednost u ovoj situaciji.

- Učenik ne može da kaže da nema tehničku opremu za rad od kuće. Svaki učenik ima svoju E-mail adresu u tu svrhu. Organizovan je i cloud sistem škole gde su profesori arhivirali sve svoje lekcije i sadržaje dugi niz godina, to smo sad sve filtrirali, adaptirali i prilagodili - rekao je Nebojša.

E-Gimnazija, pored svojih alata i aplikacija, koristi i aplikacije koje je prosveta preporučila.

- Organizovali smo i rad naravno tuđih servisa i platformi, uključujući i Viber, Google učionice, Zoom aplikaciju za video konferenciju, gde profesori mogu da daju kvizove, testove… - naglasio je osnivač škole.

Za kraj Nebojša napominje da je školi na prvom mestu bitno zdravlje đaka i da će se truditi da ovu školsku godinu završe što lakše i uspešnije.

- Cela organizacija je posvećena tome da se što kvalitetnije prenese znanje, da se učenici što objektivnije ispitaju i da privedemo ovu školsku godinu maksimalno pozitivno, da se objektivno zaključe ocene i da ih normalno pripremimo za dalje školovanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/samonovisad)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.