Vučević: Suficit koji sam pravio 8 godina u Novom Sadu sada je zlata vredan!
Miloš Vučević, Foto: Kurir.rs

GRADONAČELNIK NOVOG SADA O MERAMA PROTIV EPIDEMIJE

Vučević: Suficit koji sam pravio 8 godina u Novom Sadu sada je zlata vredan!

On je naglasio da je ovo će biti teška godina za nas, ali da misli da će nam biti zlata vredan onaj suficit koji je „pravio“ 8 godina, a zbog čega je često bio kritikovan

Objavljeno:

Nadam se da smo svi postali svesni da je još mnogo teških dana pred nama, da će ta svest jačati društvenu odgovornost, jer izlaz iz cele ove situacije zavisi isključivo od nas samih, kaže u intrevjuu za Dnevnik gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je naglasio da je ovo će biti teška godina za nas, ali da misli da će nam biti zlata vredan onaj suficit koji je „pravio“ 8 godina, a zbog čega je često bio kritikovan.

U ovoj situaciji Novi Sad ne treba da se hvata za nečiju pomoć kao za „slamku spasa“, jer ima sopstvene finansije zahvaljujući višegodišnjem odgovornom budžetiranju i štednji - dodaje on.

Grad, kako je istakao, mnogo toga je uradio od izbijanja epidemije I vanrednog stanja,počev od proizvodnje natrijum -hipohlorita, otvaranja kol centra, pa do obezbeđivanja paketa pomoći za 33.000 penzionera sa primanjima do 30.000 dinara, osposobljavanja privremene bolnice, organizovanja rada gradskih službi I preduzeća.

Odveo bih neogovorne na infektivnu, pa bi shvatili da su kukavice

Najvažnije je sačuvati živote građana. Ne zaboravimo ogromnu većinu disciplinovanih građana i neću da se na njih baca ljaga zbog grupe neogovornih pojedinaca! Videli smo kako su se pojedinci ponašali prošlog vikenda na Fruškoj gori, samo što je nisu zapalili. Ali država se svim snagama bori. Voleo bi da neogovorne odvedem na

Infektivnu kliniku da vide pacijente, ali i medicinske radnike koji se danonoćno bore da im sačuvaju živote. Tada bi valjda shvatili da su mali i kukavice – jasan je Vučević..

On je najavio da je I u Domu zadravlja Novi Sad počela sa radom Kovid ambuanta, kako bi se što više ljudi testiralo.

Osim mera kojima spasavaju ljusdki život, pored države i vlade koji su spremili ozbiljan paket ekonomskih mera, mi smo kao Grad spremili „novosadski paket plus“, I želimo da kad prođe pandemija nastavimo poslovni odnos. Svim vlasnicima lokala i tezgi su ponuđenje tri opcije za plaćanje zakupnije tokom vanrednog stanja. Prva je da oni koji plaćaju sve vreme dobiju vanredni popust od 80%. Druga varijanta je da imaju mogućnost da plate do kraja godine sa popustom od 50%. Treća opcija je da mogu da plate sa 20% popusta, u 12 mesečnih rata sledeće godine. Isti je model i za zakupce lokala „Tržnice“, dok se zakupnina tezgi neće naplaćivati, već samo rezervacija. Takođe, doneli smo odluku o potpunom oslobađanju plaćanja zauzeće javnih površina u toku vanrednog stanja. U brojkama to izgleda ovako: mere se odnose na ukupno 3869 pojedinačnih subjekata – zakupaca, 700 povremenih zakupaca i njih 537 koji imaju odobrenja za korišćenje javne površine. Siguran sam da ćemo kada sačuvamo ljudske živote, što je prioritet broj jedan, uspešno nastaviti dalji investicioni ciklus – naglasio je prvi čovek Novog Sada.

Slušam savete lekara o zaštiti

Na pitanje kako se lično štiti od zaraze odgovara da radi svoj posao uz poštovanje svih mera zaštite i saveta lekara, ali da svestan rizika

Ovih dana se mnogi pitaju kako da proslave Uskrs, i ja ću samo da ponovim savet lekara - socijalna distanca je presudna za sprečavanje širenja zaraze, i to neka svima bude na umu! Nije vreme za okupljanja, vreme je za čuvanje života!

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.