OVO JE VAŽNO ZA SVE PENZIONERE, OGLASIO SE MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Pročitajte ovo, u vezi je sa isplatom penzija
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Medijski centar Nova Jasenica

SAOPŠTENJE

OVO JE VAŽNO ZA SVE PENZIONERE, OGLASIO SE MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Pročitajte ovo, u vezi je sa isplatom penzija

Penzionerima koji primaju penzije na kućnu adresu, poštari će doneti i penzije i jednokratnu pomoć na kućnu adresu

Objavljeno: 09:24h

Isplata penzije za mart za penzionere iz kategorije zaposlenih počela je danas, uplatom sredstava na tekuće račune u poslovnim bankama i JP „Pošta Srbije“ za isplatu na kućne adrese.

Uz penzije, svim korisnicima se isplaćuje i jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

„Penzija za mart isplaćuje se se u celosti umesto, kao što je to do sada bio slučaj, iz dva dela. Prosečna penzija za korisnike iz kategorije zaposlenih je 29.676, koja će ovog puta biti uvećana za 4.000 dinara jednokratne pomoći, koju je Vlada Republike Srbije obezbedila za sve penzionere“ istakao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Penzionerima koji primaju penzije na kućnu adresu, poštari će doneti i penzije i jednokratnu pomoć na kućnu adresu.

Penzionerima koji primaju penzije preko tekućeg računa u poslovnoj banci, a stariji su od 65 godina, u skladu sa Instrukcijom Narodne banke Srbije, u periodu važenja zabrane kretanja banka je dužna da omogući isplatu na osnovu jednokratnog punomoćja koje ovlašćeno lice dostavlja banci za podizanje penzije sa tekućeg računa u prostorijama banke ili isplatom penzije na kućnu adresu korisnika, tako što će korisnik pozvati banku i tražiti gotovinsku dostavu preko JP „Pošta Srbije“.

„Država je organizovala da svih 1.439.499 korisnika iz kategorije zaposlenih dobije martovsku penziju i jednokratnu pomoć, kao što je to urađeno pri isplati martovskih penzija i jednokratne pomoći penzionerima iz kategorije samostalnih delatnosti 2. aprila, a poljoprivrednim i vojnim penzionerima 4. aprila“, rekao je ministar Đorđević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.