PREDRAG KON OTKRIO ONO ŠTO SVAKOGA ZANIMA: Da li treba da idemo na more ove godine?
Predrag Kon, Foto: Youtube printscreen/Jutarnji program TV Happy

kon otklonio sumnje

PREDRAG KON OTKRIO ONO ŠTO SVAKOGA ZANIMA: Da li treba da idemo na more ove godine?

Leto stiže za malo više od dva meseca

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je njegovo lično mišljenje da ove godine građani preskoče putovanja. Naime, on je odgovarajući na pitanje novinara šta da rade građani ove godine za letovanje, rekao da je bolje biti "svoj na svome".

"Uvek razmišljam šta bih posevetevao svoje najbliže. Lično ne očekujem da će preko leta biti obolevanja i neka posebna sitaucija. Ne znam koja je to presija baš da nekoga natera posle ovakve epidemije da ide po svaku cenu ide negde. Bolje je biti svoj na svome u ovakvoj situaciji, to je moje lično mišljenje, nije zasnovano na epidemiologiji. Jednostavno kada imate situaciju gde postoji jedna pretnja, a nađete se u stranoj zemlji, bolje je da budete kod kuće, ako se već dešava to u celom svetu, to je moje lično mišljenje", istakao je Kon.

Tokom konferencije za novinare Kriznog štaba, doktorka Darija Kisić Tepavčević najavila je skori kraj epidemije.

U Republici Srbiji je do 15 časova 9. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.867 potvrđenih slučajeva COVID 19.

- Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.586 osoba od kojih je 201 pozitivna. Hospitalizovano je 1.907 pacijenata. Na respiratoru je ukupno 127 pacijenata - rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević. Ona je istakla sa je do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 12.347 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.