DEVETORO U KRITIČNOM STANJU: Dr Stevanović otkrio kakvo je stanje na Infektivnoj klinici
Dr Stevanović, Foto: Printscreen

presek stanja

DEVETORO U KRITIČNOM STANJU: Dr Stevanović otkrio kakvo je stanje na Infektivnoj klinici

Osam osoba je na invazivnoj ventilaciji i jedna na neinvazivnoj, izjavio je direktor klinike dr Goran Stevanović

Objavljeno:

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbije je smešteno 39 osoba sa potvrđenim korona virusom, od kojih je devet na veštačkoj ventilaciji.

Osam osoba je na invazivnoj ventilaciji i jedna na neinvazivnoj, izjavio je direktor klinike dr Goran Stevanović.

- Stanje ovih koji su na ventilaciji je izuzetno ozbiljno, za neke možemo da kažemo da su kritično- rekao je dr Stevanović odgovarajući na pitanje kakvo je stanje u toj klinici.

Kaže da je pored 39 osoba kod kojih je potvrđena infekcija, još oko 60 osoba hospitalizovano zbog jasnih znakova u kliničkoj slici, ali za koje se u toku dana očekuje potvrda. Videćemo koliko će biti povrđeno u narednih 24 sata, dodao je on.

Govoreći o terapijskim protkolima, on je rekao da pacijenti dobijaju treapiju u skladu sa težinom klinčke slike i potrebe za lečenjem i da se lekari u tome oslanjaju na iskustvo Svestske zdravstvene organizacije i drugih zemalja.

Shodno tome, posedujemo sve medikamente i imamo sve potrebne uslove, dodao je Stevanović.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a uvedena je i nova mera - zabrana izlaska na nivou cele Srbije od petka do ponedeljka. Dan kupovine za penzionere je pomeren na petak od četiri do sedam ujutru.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.