OVO JE VAŽNO ZA SVU DECU ČIJI SU RODITELJI ILI ČLANOVI PORODICE OBOLELI OD KORONE: Za njih postoji ONLAJN podrška
Za njih postoji ONLAJN podrška, Foto: Profimedia, Printscreen

obavezno pročitajte

OVO JE VAŽNO ZA SVU DECU ČIJI SU RODITELJI ILI ČLANOVI PORODICE OBOLELI OD KORONE: Za njih postoji ONLAJN podrška

Svi privatni podaci biće zaštićeni

Objavljeno:

Od korona virusa razboljeva se u Srbji sve veći broj ljudi, a osim broja zaraženih i vidova njihovog lečenja, vrlo je važno govoriti i o podršci koja je njima potrebna.

Naime, ljudi koji se razboljevaju, ali i njihove porodice, trebaju određenu psihološku podršku, kako bi najlakše uspeli da prebrode traumu izazvanu ovom bolešću.

Na društvenim mrežama okupljaju se psihijatri, psiholozi i psihoteraputi ujedinjeni u jednom cilju, da kroz volonterski rad pomognu svima onima kojima je pomoć neophodna, a naročito deci.

Muzikolog Damjana Njegić‎ u nekim Fejsbuk grupama objavila je poruku koju biste možda morali da umemorišete, za slučaj da zatreba nekom detetu u vašem okruženju.

Ona je napisala sledeće:

foto: Facebook

Dragi prijatelji, obaveštavam Vas da ću pružati besplatnu individualnu MUZIKOTERAPIJSKU PODRŠKU ON LINE za decu čiji su roditelji ili članovi porodice u bolnici. Termini za podršku obavljaće se preko Skajpa u terminu od 15.30 do 17.00 časova dana 9. i 10. aprila.

Naknadno će biti objavljeni termini za naredni nedelju. Molim zainteresovane da prijave pošaljete u inbox sa punim imenom roditelja, imenom deteta i ličnim e-meilom.

Svi privatni podaci biće zaštićeni. Prijave ću primati hronološkim redom. Obavljena podrška superviziraće se pod nadzorom Prim. dr sc med. Ranke Radulović, psihijatar, muzikoterapeut EMTC, supervizor UMTS. Damjana Njegić, muzikolog, kandidat za muzikoterapeuta UMTS.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.