OVAJ ŽIVOT ZAISTA NEKAD NEMA MILOSTI! Mala Nikolina (3) sa porodicom ŽIVOTARI, njene reči TOPE I SANTU LEDA
Nikolina Ristić, Foto: Srbi za Srbe

SRBI ZA SRBE U AKCIJI POMOĆI

OVAJ ŽIVOT ZAISTA NEKAD NEMA MILOSTI! Mala Nikolina (3) sa porodicom ŽIVOTARI, njene reči TOPE I SANTU LEDA

Kada se danas dođe u ovo mesto, sablasno sivilo ledi srca svih posetilaca

Objavljeno:

Nikolina Ristić, trogodišnja devojčica, živi u oronuloj kući u Aleksinačkom Rudniku. U tom mestu se 1989. godine dogodila stravična tragedija kada je u požaru život izgubilo 90 rudara. Sa rudarima je umro i rudnik, a ostalo je zapušteno naselje bez perspektive.

I zaista, kada se danas dođe u ovo mesto, sablasno sivilo ledi srca svih posetilaca. Deluje kao da se u njemu više ne živi, već životari. Ugledati u takvom ambijentu malu i stidljivu Nikolinu, sa svojim igračkama, deluje nestvarno. – Dobro došli u našu kuću. Ovde retko ko dolazi. Nikolina ima još četiri brata – Mihajla (5), Viktora (8), Nemanju (14) i Nebojšu (17) – preneo nam je njihov otac Slađan.

foto: Srbi za Srbe

Život nekad zaista nema milosti Pored sećanja na strašnu tragediju koje ovo mesto nosi, porodica Ristić ima i svoju ličnu tragediju. – Slađan ne voli da govori o tome. Njegov sin iz prvog braka je misteriozno nestao pre osam godina, a nakon dva meseca agonije nađen je mrtav u reci. Imao je samo 11 godina i išao je u specijalnu školu. Ja sam bila samohrana majka troje dece, ali nas je on primio kod sebe i prihvatio decu kao svoju. Dobar je to čovek. Sada imamo i dvoje zajedničke dece – ispričala nam je majka Marija. Ristići preživljavaju od socijalne pomoći i dečijeg dodatka. Najstariji sin, iako još nije ni punoletan, otišao je u Beograd da bi zaradio neki dinar radeći na građevini. – Na mene je, nažalost, pala mešalica na poslu. Od tada ne mogu od bolova da podižem veći teret, mada voleo bih da započnem ozbiljnije da se bavim reciklažom. Sada se dovijam kako znam i umem, povremeno sečem drva i tako. Izgleda da imam i neku težu bolest, ali tek treba da se ustanovi šta je u pitanju – dodao je Slađan. Najviše volim da se igram sa mojim batama Najmlađu Nikolinu upitali smo s čime najviše voli da se igra, a ona nam je šapatom odgovorila: – Najviše volim da spavam s lutkama i da se igram sa mojim batama. Porodicu Ristić planira da pomogne Humanitarna organizacija Srbi za Srbe. Pokušaće da im obezbedimo izolaciju za kuću, sređivanje soba i pokućstvo da bi Nikolina i njena braća imali bar pristojne uslove za život i odrastanje.

Ako želite da donirate novac za ovu porodicu to možete učiniti klikom na link OVDE.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.