RUSKI VOJNI LEKARI U SRBIJI POČELI BORBU PROTIV KORONE: Evo gde primaju pacijente!
Kako se navodi, pacijente će pregledati dva tima ruskih lekara, koji su se pre toga upoznali sa organizacijom procesa lečenja, opremom za dijagnostikovanje i radom kolega iz Srbije, Foto: Printscreen

POČELI SA RADOM

RUSKI VOJNI LEKARI U SRBIJI POČELI BORBU PROTIV KORONE: Evo gde primaju pacijente!

Ruski vojni stručnjaci postavljaju sveobuhvatnu dijagnozu, obavljaju razgovor s pacijentom i predlažu taktiku lečenja zasnovanu na međunarodim standardima pružanja medicinske pomoći

Objavljeno:

Nakon dezinfekcije medicinskog centra „Dragiša Mišović“ u Beogradu, ruski vojni lekari su počeli sa prijemom pacijenata kod kojih postoji sumnja da su oboleli od virusa korone, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, pacijente će pregledati dva tima ruskih lekara, koji su se pre toga upoznali sa organizacijom procesa lečenja, opremom za dijagnostikovanje i radom kolega iz Srbije.

Ruski vojni stručnjaci postavljaju sveobuhvatnu dijagnozu, obavljaju razgovor s pacijentom i predlažu taktiku lečenja zasnovanu na međunarodim standardima pružanja medicinske pomoći. S obzirom na veliki broj obolelih i veliki pritisak na medicinsko osoblje, srpska strana je visoko ocenila pomoć ruskih vojnih stručnjaka, ističe Ministarstvo odbrane.

„Još pet medicinskih timova poslato je u Ćupriju, Novi Pazar, Čačak, Leskovac i Kragujevac, kako bi procenili epidemiološku situaciju. Oni će se konsultovati sa srpskim kolegama po pitanju organizacije karantina i dezinfekcionih mera, a takođe dele sa njima iskustvo u lečenju patogenih bolesti“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, jedan tim lekara rezervisan je za reagovanje u slučaju vanredne promee epidemiološke situacije, kao i za svakodnevnu kotrolu zdravlja ruskih lekara.

Jedinice nuklearnih, bioloških i hemijskih trupa Ruske vojske uz pomoć specijalne vojne opreme sanirali su Beogradsku infektivnu kliniku i klinički centar „Zemun“, koje se nalaze u prvim redovima borbe protiv virusa korona. One primaju većinu pacijenata koji sumnjaju da su zaraženi, a kasnije ih raspoređuju po drugim bolicama, s obzirom na stepen bolesti.

Još jedan tim ruskih stručnjaka dezinfikovao je bolnicu u Valjevu. Obrađeno je više od 45.000 kvadratnih metara prostorija i 20.000 kvadratnih metara teritorije bolnice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.