JA SAM SLEDEĆI, KAŠLJEM, OSTAĆU GLADAN JER NEMA HRANE: Ovaj deka ima recept kako da se otarasite ovakvih misli
ilustracija, Foto: printscreen

posle ovoga ćete promeniti svoj stav

JA SAM SLEDEĆI, KAŠLJEM, OSTAĆU GLADAN JER NEMA HRANE: Ovaj deka ima recept kako da se otarasite ovakvih misli

Pokušajmo da u moru negativnosti pronađemo i tračak nade

Objavljeno:

Svakodnevno nas preplavljuju informacije o koronavirusu, koliko njih je obolelo i koliko je preminulo. Međutim, svi zaboravljaju one pozitivne stvari koje mogu da se iskoriste za vreme ove katastrofe.

U cilju da ohrabri naciju, jedan deka je objavio video na svom Fejsbuk profilu i objasnio nam u koje svrhe sve možemo da iskoristimo ovaj karantin.

- Šta bi nam pomoglo da se osećamo sigurnije, mirnije i zadovoljnije u ovoj situaciji? Ključna stvar je promena načina razmišljanja za vreme pandemije - naglašava muškarac.

U svom videu on daje nekoliko primera kako se suprotstaviti navikama svoga uma da štancuje negativne misli. Ovo su neki od njih:

- Kada kažemo: "ja sam u kućnoj izolaciji, nemam slobodu, ne mogu da se krećem", treba da kažemo "ja sam bezbedan kod kuće i imam više vremena za svoju porodicu, ali i za samog sebe."

- Isto tako i sa sledećim primerom: "razboleću se, ja sam možda sledeći, evo kašljem, sad samo još temperaturu da dobijem". Umesto toga kažimo "ja se pridržavam svih pravila i time ću smanjiti mogućnost da se inficiram."

Još jedan primer: "ako ovo potraje, biće nestašice, neće biti hrane, ja ću biti gladan. Umesto toga kažimo: "ja ću koristiti namirnice mudro, racionalno i trajaće sve ovo vreme krize."

Svoj video završava citatom apostola Pavla sa mišlju "Obuci se u ljubav" , jer kako kaže ona je ta koja nas povezuje i najbitnija je na kraju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.