U PANČEVAČKOJ MAŠINSKOJ ŠKOLI SPOJILI PRAKSU I HUMANITARNI RAD: Profesori i đaci izrađuju i poklanjaju vizir
ilustracija, Foto: Pančevu treba

humano i korisno istovremeno

U PANČEVAČKOJ MAŠINSKOJ ŠKOLI SPOJILI PRAKSU I HUMANITARNI RAD: Profesori i đaci izrađuju i poklanjaju vizir

U Mašinskoj školi Pančevo su se dosetili kako da spoje korisno i humano

Objavljeno:

U vreme vanrednog stanja nastava u školama obavlja se putem interneta, dok je malo teže organizovati praktičnu nastavu za srednjoškolce. U Mašinskoj školi Pančevo su se dosetili i spojili korisno i humano.

Profesori sa đacima putem interneta rade na pripremi tehničkih crteža za vizire, odnosno zaštitne maske za zdravstvene radnike, čime se sprovodi i deo praktične nastave, a zatim ih profesori na 3D štampačima izrađuju.

Vizire poklanjaju zdravstvenim ustanovama u Pančevu i Beogradu kako bi zdravstveni radnici bili adekvatno zaštićeni tokom rada sa obolelim pacijentima.

Mašinska škola na taj način svoje đake osim praktičnom radu uči i humanosti.

Nenad Dojčinović, direktor Mašinske škole u Pančevu kaže da trenutno izrađuju vizire koji su preko potrebni zdravstvenim radnicima kako u pančevačkoj bolnici, Južnom Banatu, tako i svima u Srbiji počev od VMA, Instituta „Batut“, Narodnog fronta i svim ostalim zdravstvenim ustanovama.

- Vizire koje radimo, radimo dislocirano na 3D štampačima zbog stanja u kakvom trenutno jesmo. Štampači su kod profesora kući postavljeni i preko onlajn nastave zajedno sa učenicima oni izrađuju programski i štampaju tako da se ovde kasnije samo sklapaju u školi i isporučuju kome je potrebno. Naravno, viziri su besplatni, a prvenstveno su namenjeni zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji fronta - ispričao je Nenad Dojčinović.

foto: Pančevu treba

Jedna količina vizira isporučena je i Opštoj bolnici u Pančevu.

1 / 5 Foto: Pančevu treba

(Espreso.co.rs/@pancevutreba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.