RAČUNI ZA INFOSTAN ODLAŽU SE SAMO ZA 1 KATEGORIJU LJUDI: Mogu da plate naknadno, posle vanrednog stanja
Penzioneri / Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

OLAKŠICA ZA SENIORE

RAČUNI ZA INFOSTAN ODLAŽU SE SAMO ZA 1 KATEGORIJU LJUDI: Mogu da plate naknadno, posle vanrednog stanja

Beogradske seniore, kada je reč o plaćanju zaostalih obaveza, najviše sekira da li će redovne platiše među njima biti oštećene za ostvarivanje redovnog popusta. Iz "Infostana" uveravaju da nema mesta brizi

Objavljeno:

JKP "Infostan tehnologije" olakšicu u plaćanju komunalija obezbedilo je samo za sugrađane starije od 65 godina. Ova kategorija Beograđana moći će račune za februar, mart i april da plati naknadno, nakon ukidanja vanrednog stanja. Za ostale korisnike ova ponuda ne važi, sve dok državni vrh ne donese drugačiju preporuku.

- Računi moraju da se plate kako bi se sačuvali država i privreda i obezbedili prihodi da bi se ulagalo u zdravstvo i ostalo - rekla je Ana Brnabić, predsednica Vlade.

Beogradske seniore, kada je reč o plaćanju zaostalih obaveza, najviše sekira da li će redovne platiše među njima biti oštećene za ostvarivanje redovnog popusta. Iz "Infostana" uveravaju da nema mesta brizi.

Pojačan kol-centar

Dodatna mera, koju je JKP "Infostan tehnologije" uveo jeste obustava rada sa korisnicima na šalterima preduzeća. Preporuka je da se korisnici za sva pitanja obraćaju telefonskim putem ili mejlom. Na raspolaganju su u pojačanom kapacitetu besplatni pozivni centar 0800/011-018 za pozive iz svih fiksnih mreža, telefonski broj 011/395-44-20 za pozive iz mobilne telefonije, kao i telefoni ekspozitura preduzeća.

- Svim redovim platišama starijim od 65 godina će tokom trajanja vanrednog stanja biti omogućeno korišćenje popusta od pet, šest i sedam odsto - navode u "Infostanu". - To važi i za korisnike subvencija od deset do 30 odsto. Niko od navedenih grupa u ovom periodu neće izgubiti pravo na olakšice pri plaćanju računa, bez obzira na kašnjenje u plaćanju. Preduzeće takođe u navedenom periodu neće obračunavati kamate na kašnjenje.

Ono što je takođe sigurno, tokom vanrednog stanja neće biti pokretani novi postupci prinudne naplate. Sprovođenje postupaka izvršenja u periodu od 90 dana biće zaustavljeno. Osim ovoga, JKP "Infostan tehnologije" produžiće i akciju reprograma duga. Ova olakšica trebalo je da bude gotova krajem ovog meseca. Međutim, zbog novonastale situacije, akcija će biti produžena za najmanje dodatnih 90 dana, kako bi svi zainteresovani mogli da reprogramiraju dug po povoljnim uslovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.