LEKARI DEMONSTRATIVNO NAPUSTILI KONFERENCIJU! Preti italijanski scenario, šta vam je još potrebno da ostanete kući?
Krizni štab, Foto: Tanjug printscreen

LJUDI, UZMITE SE U PAMET

LEKARI DEMONSTRATIVNO NAPUSTILI KONFERENCIJU! Preti italijanski scenario, šta vam je još potrebno da ostanete kući?

- Bojim se da će u perspektivi biti još gore i to je sve što imam da vam kažem, rekao je doktor Stevanović čime je konferencija završena

Objavljeno: 16:24h

U Palati Srbija je u 15h počela konferenicja za medije na kojoj su saopšteni najnoviji podaci o broju zaraženih koronavirusom. Međutim, konferencija je trajala samo par minuta jer su je lekari ubrzo napustili pošto neprekidno rade kako bi se izborili sa virusom korona.

"Danas je najgori dan za Srbiju, imamo 7 preminulih i 115 zaraženih, ukupno 23 smrtna slučaja uzrokova kovidom19. Najgori dan za Srbiju, a bojim se da nije najgori u budućnosti, čekaju nas još gori dani. Ovo je rezultat nepoštovanja mera, preporuka koje smo davali, molili i kumili. Ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo prema sebi i prema drugima, nama se zaista bliži scenario Italije i Španije. Olako smo shvatili opasnosti od ove bolesti, i dalje se intenzivno družimo, i dalje ne poštujemo neophodne mere samoizolacije i distanciranja. Ako nastavimo tako da se ponašamo, ne postoji zdravstveni sistem koji će uspeti da kompenzuje ovoliki broj obolelih. Imaćemo scenario iz Italije i Španije i nećemo moći da pomognemo našim građanima. Bojim se da će u perspektivi biti još gore i to je sve što imam da vam kažem", rekao je doktor Stevanović čime je konferencija završena.

Podsećamo, od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih su 115 pozitivne i 362 negativnih na novi korona virus. Do 15 časova, 28. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirane su ukupno 3561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Ovog puta nije bilo pitanja novinara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.