JUTROS SU NA AERODROMU NIKOLA TESLA DVA SRPSKA MINISTRA DOČEKALA VEOMA VAŽAN AVION: Ovo je priča iza fotografije
Slike sa Aerodroma Nikola Tesla, Foto: MOD

POMOĆ

JUTROS SU NA AERODROMU NIKOLA TESLA DVA SRPSKA MINISTRA DOČEKALA VEOMA VAŽAN AVION: Ovo je priča iza fotografije

U pošiljci iz Abu Dabija nalazi se 10 tona medicinske opreme, koja će Srbiji pomoći u borbi protiv epidemije koronavirusa

Objavljeno: 07:31h

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu Mubarakom Al Daherijem, dočekao je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" avion kompanije "Etihad" kojim je noćas oko 3.30 časova dovezena medicinska pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. - U ime predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, imam čast da prenesem njegovu zahvalnost i zahvalnost svih građana Srbije šeiku Muhamedu Bin Zajedu i svim građanima Ujedinjenih Arapskih Emirata. Malo je zemalja na svetu koje nisu zatražile pomoć od Ujedinjenih Arapskih Emirata, još je manje zemalja na svetu koje su dobile ovako veliku, potrebnu i velikodušnu pomoć kao što je dobila Republika Srbija - rekao je ministar Vulin.

Prijatelji se poznaju u teškim vremenima, ističe ministar Vulin i podseća da se pristiglom pomoći opredmetio dogovor predsednika Vučića i šeika Muhameda Bin Zajeda i pokazao da Srbija nije sama. - Pomoć je dragocena i potrebna. Pomoć je došla u pravom času i nju čini baš ono što nam je potrebno u ovom trenutku - maske, dve vrste zaštitnih odela, kaljače, sve ono što nam je zaista neophodno u ovom trenutku. Ali pomoć je pokazala i ono što je važnije od svake pomoći na svetu, a to je da nismo sami, da imamo prijatelje, da se Srbija ceni, poštuje i iskreno voli - naglašava ministar Vulin.

foto: MOD

On je rekao i da će Srbija uvek pamtiti i dobro i zlo i svakome vraća baš ono što je zaslužio i da zato Ujedinjeni Arapski Emirati imaju razloga da se u godinama koje dolaze raduju prijateljstvu sa Srbijom koju su zadužili i koja ima razloga i obavezu da dobro uzvrati.

U pošiljci iz Abu Dabija nalazi se 10 tona medicinske opreme, koja će Srbiji pomoći u borbi protiv epidemije koronavirusa. Pristiglih 13.750 zaštitnih odela, 15.000 bolničkih odela, 500.000 rukavica, 30.000 zaštita za cipela, 20.000 maski i 6.000 sanitizera, prvi su deo donacije iz Emirata, a očekuje se da će u sledećoj turi stići i respiratori. Pomoć iz Ujedunjenih Arapskih Emirata dogovorena je pre nekoliko dana nakon razgovora predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića sa prestolonaslednikom UAE šeikom Muhamedom Bin Zajedom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.