OD PREMINULOG VODITELJA OPROSTIO SE POLITIČAR KOJI GA JE DOBRO ZNAO: Znali su se sa BK televizije
Igor Spasov, Foto: Printscreen

POSLEDNJE ZBOGOM

OD PREMINULOG VODITELJA OPROSTIO SE POLITIČAR KOJI GA JE DOBRO ZNAO: Znali su se sa BK televizije

Ti si, Igore, obezbedio svoje mesto u istorijskom nasleđu srpskog novinarstva

Objavljeno: 20:44h

Predsednik Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić i RTV BK Telecom izrazili duboko žaljenje povodom smrti dugogodišnjeg novinara i člana uređivačkog drim tima RTV BK Igora Spasova (60), koji je danas pronađen mrtav u stanu.

Tekst u kojem se Karić oprašta sa njim prenosimo u celostu:

" Vest koja nas je sve duboko potresla, da Igora Spasova više nema, stigla je u vremenu kada se broj umrlih u celom svetu broji na hiljade. Istovremeno, ova vest o preranom završetku jednog života ispunjenog kreativnošću, pozitivizmom i skromnošću, bezrezervno ostavlja sa tugom u srcima stotine kolega sa RTV BK TELECOMA i milione gledalaca kultne emisije „Ekspirijum"“.

Naš Igor je završio vrhunsku profesionalnu češku filmsku i TV akademiju FAMU, pa iako je diplomirao FTV montažu, dinamika novinarskog poziva ga je profilisala za sva vremena. Nakon gašenja BK televizije, autor emisije „Ekspirijum" Igor Spasov povukao se s malih ekrana i počeo da predaje na međunarodnom filmskom konzervatorijumu u Pragu.

Ostaće upamćen njegov autorski rad na Televiziji otvorenih očiju, i istorijsko svedočanstvo kroz sve njegove autorske emisije, kada je malo ko imao hrabrosti i snage da u jednom od najtežih perioda kroz koji je Srbija prolazila iskaže istinu na otvoren i snažan način. Takođe, njegov Film o gašenju Televizije BK, u kome su u njegovom beskompromisnom stilu razobličene sve zle namere i nezakonitosti za gašenje jedne od najuglednijih televizija Zapadnog Balkana, ostaje kao trajno svedočanstvo vrhunskog novinarskog rada.

Ti si, Igore, obezbedio svoje mesto u istorijskom nasleđu srpskog novinarstva. Nikada, kao i sve naše druge kolege nisi preboleo prisilno zatvaranje i rasturanje jednog od najprofesionalnijih televizijskih timova. Za nas koji smo ga poznavali, delili sa njime svoja razmišljanja i tražili često i profesionalne savete, ostaće zauvek upamćen kao poseban i drag čovek, uvek spreman da pomogne.

Izražavamo u ime osnivača RTV BK TELECOM i svih naših kolega njegovoj porodici i najbližima, duboko ljudsko saučešće na ovom nenadoknadivom gubitku, sa porukom da će njegov rad živeti u svakom snimljenom minutu bogatog televizijskog stvaralaštva koje je ostaje iza njega."

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.