NADLEŽNI SU SAOPŠTILI NOVE INFORMACIJE O KORONA VIRUSU: Imamo 8 žrtava, a ovo STRUKA KAŽE O BROJU ZARAŽENIH
Imamo 8 žrtava, ovo je BROJ ZARAŽENIH, Foto: Printscreen

NOVITETI U SRBIJI

NADLEŽNI SU SAOPŠTILI NOVE INFORMACIJE O KORONA VIRUSU: Imamo 8 žrtava, a ovo STRUKA KAŽE O BROJU ZARAŽENIH

Ovo je presek najnovijih informacija

Objavljeno: 15:33h

Današnja konferencija za novinare povodom virusa korona počela je u 15 časova.

Presek informacija u 15 časova pokazao je da je od korone u Srbiji obolelo ukupno 528 osoba, a da je od istog virusa u našoj zemlji umrlo osam osoba.

Sve nove informacije sa ove konferencije mogli ste da pratite u našem lajv blogu:

15:32 - Konferencija je završena.

15:27 - Vakcinacija ne sme da se prekine jer bismo onda imali epidemiju bolesti ozbiljnijih bolesti od korona virusa - rekla je Kisić Tepavčević.

15: 23 - Struktura obolevanja u našoj zemlji pokazala je da niko nije bezbedan kada je u pitanju ova infekcija. U celoj populaciji imamo i trudnice i novorođenčadi, i starije od 90 godina. U pitanju je širok spektar - rekla je Darija Kisić Tepavčević.

foto: Printscreen

15: 22 - Stav struke je jasan - najbolje bi bilo da se sve zatvori. Sprečavanje svakih kontakata je najbolje, ali to nije realno. To je zajednička odluka, ali struka je ne donosi sama - rekao je Predrag Kon.

15: 20 - Kon je rekao da će se o oštrijim merama tek raspravljati. Svaka odluka će biti saopštena, a to zavisi od niza stvari.

- Struka prikazuje realno stanje, i tako će i delovati.

15: 19 - Predrag Kon rekao je da je Sajam spreman, a Darija Kisić Tepavčević je rekla da zdravstveni sistem i dalje ima kapacitete za smeštaj obolelih od korona virusa, ali da i dalje za njima nema potrebe.

15: 18 - Zamenica direktora Batuta rekla je da se naša zemlja trudi da korona virus ne uđe u zdravstveni sistem, kao što se to desilo u Italiji.

15: 12 - Kisić Tepavčević je rekla da u naredne dve nedelje postoji šansa da broj obolelih poraste svuda. Kako je rekla, Srbija situaciju drži pod kontrolom, i tako mora da ostane, a za to moramo imati gvozdenu volju.

15: 09 - Predrag Kon rekao je da je situacija prilično zadovoljavajuća u jednoj ovako "nezadovoljavajućom situacijom".

foto: Printcsreen

On je Srbiju uporedio sa Italijom, rekavši da smo u daleko boljoj situaciji jer nam je intenzitet aktivnosti virusa 10 puta manji od njihovog.

15: 04 - Darija Kisić Tepavčević sa Batuta potvrdila je da je u Srbiji oboleo još 71 pacijent, a da je 48 bolnički zbrinuto.

foto: Printscreen

- Od našeg poslednjeg obraćanja, na žalost, preminula je još jedna osoba. To je osma žrtva korona virusa u Srbiji.

Ona je na redovnoj konferenciji za novinare o situaciji s epidemijom korona virusa rekla da je od 71 novog pacijenta, njih 48 hospitalizovano.

Navela je i da se na respiratorima trenutno nalazi 45 pacijenata, od kojih 11 na Infektivnoj klinici u Beogradu, troje u KC Niš, petoro u kliničkim centrima u Kragujevcu i Novom Sadu, devetoro u KBC "Dragiša Mišović", jedan na Klinici za pulmologiju u Beogradu i 11-oro nu staroj zgradi hirurgije u Nišu.

Navodeći da je trenutno broj infekcija stabilan, ona je kazala da je od ukupnog broja hospitalizovanih koji su bili pozitivni na korona virus, njih 42 onačeno kao zdravo i otpušteno iz bolnica jer su imali dvostruki negativan nalaz na prisustvo virusa.

Dodala je da smrtnost u Srbiji od infekcije korona virusom trenutno iznosi 1,52 odsto kao i da je po podacima od juče, najviše slučajeva potvrdjeno u Beogradu - 219, Valjevu 45 i Ćupriji 41.

15: 00 - Na sajtu Covid19.rs objavljene su najnovije informacije o korona virusu u Srbiji.

"U Republici Srbiji je do 15 časova 27. marta 2020. godine registrovano ukupno 528 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova 27. marta 2020. godine testirani su uzorci 259 osoba od kojih je 71 pozitivno i 188 negativno na novi korona virus. Od potvrđenog 71 slučaja, njih 48 je hospitalizovano. Do 15 časova 27. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1715 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja."

Šta vi mislite o ovome?

Pišite nam u komentarima!

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.