VAŽNO SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE O ZAŠTITNIM MASKAMA: Ostavite sve što radite i PROČITAJTE OVO!
Privrednicima je dozvoljen uvoz maski za zaposlene, Foto: Printscreen/Youtube

VAŽNA VEST!

VAŽNO SAOPŠTENJE VLADE SRBIJE O ZAŠTITNIM MASKAMA: Ostavite sve što radite i PROČITAJTE OVO!

Sve kompanije sa teritoprije Republike Srbije mogu da uvoze maske

Objavljeno:

S obzirom na veliki broj upita kako privrednika i Privredne komore Srbije, tako i građana, Vlada Republike Srbije odlučila je pojasni odluku u vezi sa uvozom maski i zaštitne opreme, donetu prošle nedelje. Privrednim društvima dozvoljena je kupovina maski i zaštitne opreme sa stranih tržišta, bez obzira na delatnost.

Sve kompanije sa teritoprije Republike Srbije mogu da uvoze maske i zaštitnu opremu isključivo za sopstvene potrebe – potrebe zaštite zdravlja svojih zaposlenih. Ovo je dopušteno uz jasno ograničenje da nije dozvoljena distribucija, prodaja trećim licima niti bilo kakva trgovina tim maskama i zaštitnom opremom.

Ova odluka doneta je zbog situacije u kojoj se Srbija nalazi i borbe protiv širenja zarazne bolesti izazvane virusom COVID-19. Kako Vlada Republike Srbije neprekidno prati razvoj događaja i trudi se da u najvećoj mogućoj meri zaštiti zdravlje svojih građana, dozvola kupovine maski kompanijama doprinosi dodatnoj zaštiti radnika koji nisu u mogućnosti da u ovom periodu rade od kuće.

Vlada će nastaviti da prati i osluškuje potrebe građana i privrede u vreme trajanja vanrednog stanja i trudiće da se da u datim okolnostima a shodno mogućnostima, svima obezbedi nesmetano funkcionisanje i što je najvažnije, zaštiti zdravlje svih svojih građana.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.