NISU OKA SKLOPILI: Posle 4 dana stiže avion po Srbe koji su ZAROBLJENI NA AERODROMU U DOHI!
,,Qatar airways'' se prema njima ophodio jako lepo, redovno dobijaju hranu, ćebad i vodu, Foto: Privatna arhiva

KRAJ DRAME

NISU OKA SKLOPILI: Posle 4 dana stiže avion po Srbe koji su ZAROBLJENI NA AERODROMU U DOHI!

,,Qatar airways'' se prema njima ophodio jako lepo, redovno dobijaju hranu, ćebad i vodu

Objavljeno:

Usled pandemije korona virusa, aerodromi širom sveta su zatvoreni. Ukinute su avionske linije, a ljudi su zarobljeni i ne mogu da se vrate svojim kućama.

Miloš Stanković je zajedno sa svojim bratom krenuo kući iz Vijetnama 20. marta. Međutim, oni nisu uspeli da se ukrcaju na avion, nije im bilo dozvoljeno.

Iz Vijetnama su se nekako dokopali Dohe, ali tu nisu pronašli nikakav odgovor. Nije bilo informacija da li mogu da se vrate u Srbiju.

Oko 150 putnika, od kojih i jedan crnogorski državljanin, trenutno se nalaze na aerodromu Hamad u Dohi, Katar. Oni čekaju grupu iz Džakarte.

Njima su se pridružili i naši državljani iz grada Doha, koji su tamo radili i dobili otkaz, pa moraju da idu kući, kao i dve grupe sa Tajlanda (Bangkok i Puket). Oni su na aerodromu duže od 60 sati, a nekoliko njih je došlo 24 sata pre njih.

foto: Privatna arhiva

Katar je insistirao na tome da se oni moraju skloniti sa aerodroma, pa su tako vršili pritisak na našu zemlju da pošalju avion za svoje putnike. Par puta im se na aerodoromu pojavljivao let za Beograd, ali sve je to bila lažna informacija. Ministarstvo spoljnih poslova, kao ni krizni štab, im se nisu obraćali, ništa od informacija nisu dobili, niti su im odgovarali.

S druge strane, ,,Qatar airways'' se prema njima ophodio jako lepo, redovno dobijaju hranu, ćebad i vodu. Izolovani su u jednom delu aerodroma.

foto: Privatna arhiva

Za ova 4 dana nisu spavali, jurili su sve žive informacije, i pokušavali da dođu do nekoga.

Međutim, potvrđeno je da po njih avion stiže za neka tri sata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.