DIREKTOR BIA IMA VAŽNU INFORMACIJU ZA GRAĐANE SRBIJE: U ovaj GRAD stiže uređaj koji će SVIMA DA NAM POMOGNE!
Gašić je najavio da će sledeće sedmice 800 volontera penzionerima, kojih ima više od 30.000 u Kruševcu, podeliti zaštitne maske, Foto: Filip Plavčić

dobra stvar

DIREKTOR BIA IMA VAŽNU INFORMACIJU ZA GRAĐANE SRBIJE: U ovaj GRAD stiže uređaj koji će SVIMA DA NAM POMOGNE!

Gašić je novinarima rekao da je Grad Kruševac platio taj uređaj

Objavljeno:

Direktor BIA i bivši gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić izjavio je, posle sastanka sa članovima Štaba za vanredne situacije u tom gradu, da sutra u Kruševac stiže specijalizovani uređaj za proizvodnju natrijum hipohlorita, koji će moći da obezbedi dovoljno dezinfekcionih sredstava za sve ulice i bolnice u više gradova u Srbiji, od Kragujevca do Pirota, Vranja, Sjenice, Užica...

Gašić je novinarima rekao da je Grad Kruševac platio taj uređaj i da će dovoljno sredstava biti obezbeđeno i za sva naseljena mesta.

U naseljenim mestima biće postavljeno 200 kontejnera od po 1.000 litara i Javno-komunalno preduzeće imaće obavezu da gradske i seoske ulice jednom dnevno opere, a dežurne ambulante i bolnice tri puta dnevno”, naveo je Gašić.

On je zamolio građane da uzimaju samo one količine koje su im neophodno za jedno domaćinstvo, jer će, kako kaže, proizvodnja sredstava biti sasvim dovoljna.

Gašić je najavio da će sledeće sedmice 800 volontera penzionerima, kojih ima više od 30.000 u Kruševcu, podeliti zaštitne maske, alkohol, brašno i prašak, kao i novine na kojima će biti telefoni nadležnih službi u slučaju problema.

On je istakao da će taksisti biti servis penzionerima, te da će im dopremati besplatno potrebne namirnice, a njihovi kontakti biće objavjeni na gradskom sajtu.

Gašić je kazao i da će na ulasku u bolnicu biti postavljeni sanitarni kordoni, tako da će u bolnički krug moći da uđu oni sa zaštitnim maskama, rukavicama i pre ulaska obavljaće se dezinfekcija ruku.

Kako je kazao, vojska će kontrolisati da li se primenjuju ta stroga ograničenja prilikom ulaska u bolnički krug.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.